Deel dit artikel
-

‘Verkoop Apple Watch valt erg tegen’

De verkoop van de Apple Watch lijkt erg tegen te vallen. Dat blijkt uit opmerkingen van een analist die contacten heeft bij leveranciers van onderdelen.

Advanced Semiconductor Engineering Inc uit Taiwan, leverancier van zogenoemde SiPs oftewel compacte chipsystemen, zou nog niet eens aan 2 miljoen stuks per maand zijn toegekomen in het tweede kwartaal. Die 2 miljoen zijn het minimum om uit de kosten te komen. ‘We hadden al geen hoge verwachtingen’, zegt analist Mark Li van Bernstein Research. ‘Maar deze aantallen hebben zelfs ons verbaasd.’

Ook PiperJaffray heeft zijn verwachtingen naar beneden bijgesteld. Het bureau denkt dat Apple niet meer dan 2,5 miljoen exemplaren heeft verkocht in plaats van de 3 miljoen die men eerder had voorspeld. Het bureau verwacht dat het in het derde kwartaal niet beter wordt, ondanks het feit dat de slimme horloge nu in meerdere landen wordt geleverd.

Apple zelf zegt dat de Apple Watch beter verkoopt dan verwacht, maar aantallen worden voorlopig niet gecommuniceerd.

Deel dit bericht

1 Reactie

Otto

Niet zo vreemd toch? Hier in het bedrijf hebben 2 mensen de watch en ze vinden het niet intuitief, er is een gebrek aan apps en hij slurpt de batterij van hun telefoon leeg. Hardly a recipe for success.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond