Deel dit artikel
-

Videogedrag verandert door tablets

Er wordt meer en langer naar online video’s gekeken door de introductie van tablets. Videoplatform Ooyala pleit dan ook voor een nieuwe advertentiestrategie.

Uit de Q3 2012 Global Video Index van het bedrijf blijkt dat er in toenemende mate naar langere video’s wordt gekeken. Daartoe zou vooral de derde generatie iPad hebben bijgedragen. Het videokijken op tablets is dit jaar met negentig procent gegroeid. Mobiele video groeide in het algemeen 39 procent in het tweede en derde kwartaal dit jaar.

Uit de cijfers blijkt ook dat tabletgebruikers meer tijd doorbrengen op videosites en er ook vaker op videoreclames wordt gereageerd.

Volgens Ooyala kan een video van vijf minuten ook twee keer zoveel advertenties bevatten dan een korte videoclip omdat er sprake is van passief kijken, vergelijkbaar met televisie kijken.

Er zijn meer ontwikkelingen buiten video om. Gamesapparaten worden steeds vaker gebruikt voor het bekijken van livevideo. Op de desktop wordt gemiddeld veertig minuten per dag gekeken. Op spelcomputers zijn regelmatige reclames van dertig seconde al ‘acceptabel’.

Goed nieuws voor adverteerders is ook dat prerollreclames (reclames die voorafgaand aan een video worden getoond) zelden worden overgeslagen of stopgezet. Dat geldt maar voor tien procent van reclames van dertig seconden.

 

 

Deel dit bericht

2 Reacties

Xander

Duuuh, die pre roll reclames voor internet video’s kan je namelijk niet skippen of spoelen…

Diego IJzerman

Bij Youtube kan je sommige pre-roll reclames na x-seconden wel overslaan. Denk dat deze methodiek wordt bedoeld met skippen/doorspoelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond