Deel dit artikel
-

WeTransfer koopt digitaal designbureau Present Plus

WeTransfer neemt digitaal designbureau Present Plus in Amsterdam over. De film- en productiestudio in Londen wordt een zelfstandige eenheid en blijft buiten de deal.

Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, houden de partijen voor zich.

WeTransfer is als technologiebedrijf vooral bekend van zijn functie om gebruikers grote bestanden te laten uitwisselen. Een bestand kan tot twee gigabyte groot zijn. Daardoor wordt de dienst ook veel door zakelijke gebruikers ingezet, bijvoorbeeld om grote presentaties of commercials van de een naar de andere te versturen.

In 2015 werden er een miljard bestanden verscheept door deze digitale koerier.

Het downloadscherm wordt geëxploiteerd door adverteerders die betalen om eigenzinnig ontworpen reclames beeldvullend te vertonen.

Met de overname van Present Plus kan WeTransfer zich meer op de designcomponent gaan richten. De aandacht zal zich in eerste instantie vooral richten op het ontwerp van WeTransfers eigen producten: de site en de aanstaande app voor Mac OSX.

Present Plus werkte onder meer voor klanten als Adidas, MR PORTER, British Airways, PostNL, Elle, Philips, Sonos en Christie’s.

WeTransfer en Present Plus zijn beiden mede opgericht door Ronald Hans, die beter bekend is als Nalden (foto).

Foto: Guido van Nispen (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Freek

Leuke overname! Ik begrijp niet helemaal waarom je als tech start up een design agency overneemt. Een design agency opgericht door een van de founders van wetransfer bovendien. Grootste gedeelte van de inventory is advertising en voor UI is een heel design bureau wat veel? Wetransfer heeft een keer outside funding geaccepteerd van 25 mln Highland Capital volgens techcrunch. En de eerste overname is een designagency?

Bart

Volgens mij is Present Plus ook aandeelhouder in Datumprikker en heeft Nalden redesign gedaan dat nu in beta klaar staat..
Wellicht gaat WeTransfer zich ook bezighouden met scheduling? Dat zou cool zijn

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond