Deel dit artikel
-

Yahoo en MSN koppelen messengers aan elkaar

Gebruikers van MSN messenger en Yahoo messenger krijgen binnenkort de mogelijkheid om met elkaar in contact te treden. Hiermee ontstaat naar verwachting, de grootste consumentgerichte instant messaging-community ter wereld, met naar schatting meer dan 275 miljoen gebruikers. Dat hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt.

Het uitwisselen van instant messages tussen verschillende instant messaging-communities staat hoog op het verlanglijstje van de gebruikers van MSN messenger en Yahoo messenger. Microsoft en Yahoo zijn daarom van plan om interoperabiliteit tussen de twee diensten te gaan bieden, waarbij de beveiliging en privacy van gebruikers voorop blijft staan.

Als onderdeel van de gratis im-diensten kunnen gebruikers van beide communities binnenkort instant messages en emoticons uitwisselen, zien of hun contacten online zijn en eenvoudig nieuwe contacten van beide diensten aan de contactlijst toevoegen.

Yahoo en Microsoft verwachten de samenwerking tussen MSN messenger en Yahoo messenger in het tweede kwartaal van 2006 wereldwijd aan gebruikers te introduceren. De partijen denken dat im hiermee nog meer waarde zal toevoegen aan het gebruik van online communicatie en communities.

“Yahoo en Microsoft willen consumenten voorzien van de best mogelijke gebruikerservaring. Deze historische aankondiging onderstreept ons streven om gebruikers wederzijds toegang te verlenen tot onze beide florerende im-communities”, aldus CEO van Terry Semel van Yahoo in een persbericht. “Dit is een heus omslagpunt in de im-industrie en wij geloven dat de samenwerking met Microsoft een nieuw tijdperk in de wereld van ip- communicatie zal inluiden.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Bart van Bragt

Zeker een stap in de goede richting maar we zijn er nog lang niet. Het gebrek aan interoperabiliteit is een heel groot probleem in de IM-wereld, een (mijns inziens) nog groter probleem is dat deze communicatie netwerken nu vrijwel helemaal beheerd worden door een klein aantal grote amerikaanse bedrijven. Alles dat je via MSN verstuurt gaat via Redmond. Niet echt een prettig idee. Mijn hoop is vooralsnog gevestigd op Jabber/XMPP, nu met steun van Google Talk. Een open protocol dat wat netwerk betreft veel meer lijkt op Email (decentraal). Het grote voordeel van Jabber/XMPP is dat iedereen hiervoor clients en servers kan maken, er is geen bedrijf dat kan bepalen wat wel en niet mag gebeuren op dit netwerk. Dit in tegenstelling tot een netwerk van bijvoorbeeld Microsoft, Yahoo of AOL.Het zijn in iedergeval spannende tijden in IM-land.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond