Industry Wire

Geplaatst door Mindshakes

Mindshakes viert éénjarig bestaan

Mindshakes is na één jaar een succes, want het journalistieke platform voor millennials heeft in zijn eerste jaar met circa duizend posts miljoenen (vooral jonge) lezers en kijkers weten te bereiken. Eén jaar geleden had Mindshakes 42 likes op Facebook, enkel mensen die de oprichters en betrokkenen persoonlijk kenden. Inmiddels zijn het er ruim 44 duizend jonge Nederlanders (en wat Belgen). En dat was het doel: jonge mensen raken met geëngageerde journalistieke verhalen. Maar Mindshakes heeft grotere ambities.

Inzichten in één jaar Mindshakes

Oprichters Sabrina Simons en Ward Wijndelts wisten binnen één jaar een baanbrekende mix van journalistiek, entertainment en deelbare content neer te zetten, die rekening houdt met de gebruikersvoorkeuren van de doelgroep; jongeren tussen 18 en 35. Zo is Mindshakes gemaakt voor mobiel en komt 80% procent van de traffic via mobiel binnen. Dit wordt bovendien versterkt door het gebruik van Facebook Instant Articles en een social strategie die interactie nastreeft.

De inhoudelijke strategie en de aandacht voor de gebruikersvoorkeuren van de doelgroep hebben geresulteerd in twee zilveren Lovie Awards voor Beste Homepage en Beste User Interface. Daarnaast is een aantal Mindshakesdocumentaires op nationale en internationale filmfestivals te zien: What’s a Gender van filmmaakster Sophie Dros werd getoond op het IFFR en Yezidi Girls van Reber Dosky is binnenkort op IDFA en op Mindfield Film Festival in LA te zien.
De mooiste verhalen

Voor dit jubileum kijkt Mindshakes terug op de mooiste verhalen van afgelopen jaar. Omdat ze, zo samen, goed laten zien waar Mindshakes voor staat.

Same Same But Different
De korte documentaire Same Same But Different is een rauwe aanklacht tegen de botte houding van Europese leiders ten opzichte van vluchtelingen. Het is een mix tussen speelfilm en documentaire, waarin hoofdpersoon Teklit ons laat voelen hoe het is om op een bootje te vluchten uit Afrika naar Europa. Ontroerend, scherp, relevant.

Merels strip over de zelfmoord van haar broer
Het broertje van Merel Barends maakte onverwacht een eind aan zijn leven toen hij in groep 8 zat. Merel stelt zichzelf de vraag: Wat bezielt iemand om zichzelf van het leven te beroven?

De interviews van Lisa Bouyeure met gender benders
De komst van genderneutrale toiletten (en de discussie eromheen) laat zien dat de wereld langzaam maar zeker een genuanceerdere blik op het begrip gender krijgt. De jonge generatie neemt hierin het voortouw. Lisa Bouyeure bijvoorbeeld, ging op zoek naar gender benders en had inzichtelijke gesprekken met ze.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht