François Walgering winnaar 227 Learning Innovator Award

Gedurfd, verbindend en vernieuwend: de lofuitingen aan de eerste winnaar van een nieuwe prijs in educatief Medialand, de 227 Learning Innovation Award, logen er niet om. François Walgering, directeur van MOOCFactory, was in het oordeel van jurylid Jan Rijken (Crossknowledge) overtuigend vanwege de beweging die hij in gang heeft gezet op het gebied van innovaties binnen HRD en L&D van het bedrijfsleven.
De uitreiking was de finale van het vooraf al overtekende Learning Innovation Event 2017. Voor een gehoor van meer dan 100 learning-specialisten, consultants, marketingmanagers en een opmerkelijk aantal CEO’s, opende Sanne de Kemp van het organiserende bureau 227 Learning niet zonder trots het evenement met de vaststelling dat het een ‘place to be’ was voor sector.
Vooral omdat – zo hield zij de zaal direct een spiegel voor – Learning niet alleen ‘booming’ is, maar zich ook nog kenmerkt door het bestaan van eigen eilanden. Iedereen kent elkaar maar in het benutten van elkaars kennis en expertise is nog een wereld te winnen. Om precies deze reden heeft 227 Learning het initiatief genomen om het Learning Innovation Event op 23 maart 2017 te organiseren. Sanne de Kamp wees op de noodzaak om van elkaars ontwikkelingen op de hoogte te zijn, alleen al vanwege het grote aantal nieuw ontstane functies. Functies die pakweg drie jaar geleden nog niet eens bestonden: een illustratief voorbeeld voor de vernieuwingen in het veld.
Om het delen van expertise praktisch en concreet te maken, gaven Thomas Rovekamp en Christopher Marks (Learning & Development bij Sanoma) een inzichtelijke presentatie van hun interne ‘Academy’. Over de manier waarop medewerkers van het multimediale uitgeefhuis in Hoofddorp (van VT Wonen tot Margriet ) door de “Academy” intern gemotiveerd leren over o.a. digitale ontwikkelingen.
Jeroen Persoons (business development manager bij Springest) nam de aanwezigen mee in zijn toekomstvisie over de noodzaak en het plezier van een levenlang leren. Immers, de leerbehoefte van veel medewerkers van nu is allang niet meer gericht op het in aanmerking willen komen voor meer inkomen. In een tijd dat reflectie onder druk staat, gaat het veel meer om ‘future-proof’ te willen zijn.
Waar zit de ‘knowmad’ in jou en je organisatie? Die prikkelende vraag werd gesteld en uitgezocht door Joitske Hulsebosch (Ennuonline) en François Walgering (MOOCFactory). In essentie was het een appèl op brandende nieuwsgierigheid buiten de eigen comfortzone. En hoe deze te vertalen in learning-modules
Het waren drie presentaties die de bezoekers van het Event input en inspiratie gaven om na afloop met elkaar in gesprek te raken over het vak, over de ontwikkelingen en mogelijkheden om te delen. De foto’s zeggen voldoende.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.