Industry Wire

Geplaatst door Gemeente Eindhoven

Switch: onderzoeken en ontdekken tijdens DDW

Van 21 tot en met 29 oktober staat Eindhoven weer in het teken van de Dutch Design Week (DDW). Tijdens het World Design Event, dat onderdeel is van de DDW, organiseren wij Switch. Een mooi programma vol activiteiten op het Stadhuis en Stadhuisplein.

Inspirerende activiteiten om samen te ontdekken en onderzoeken

Binnen Switch gaan we samen onderzoeken en ontdekken hoe onze kwaliteit van leven kan verbeteren vanuit de kracht van Eindhoven: technologie, design en kennis. Op weg naar een hechtere samenleving voor een sterke, veerkrachtige stad. Het programma van Switch biedt inspirerende activiteiten voor mensen van diverse leeftijden en met verschillende achtergronden. De activiteiten zijn gericht op iedereen uit de stad: onderwijsinstellingen, designers, bedrijven, overheden en inwoners.

De kick-off van dit verrassende programma is op zaterdag 21 oktober met een internationale verkenning over Light, Transforming Life. Van 14.00 tot en met 17.00 uur in de Raadszaal van het Stadhuis.

Programma

Het programma van Switch biedt voor iedereen wat wils. Er zijn diverse expo’s, kidsactiviteiten, vertellingen et cetera. Breng je ook je lamp naar het stadhuis, en bouw je zo mee aan een groots en meeslepend lichtobject? Of kom je naar een van de experimentele ruimtes waar we experimenteren met licht?

Een greep uit het programma vind je hieronder. Meer informatie of het complete programma bekijken? Aanmelden voor een interessante activiteit? Ga naar switchlight.nl.

Zaterdag 21 oktober 14.00 – 17.00 uur: Kick off
Een internationale verkenning over Light, Transforming Life

Zondag 22 oktober 14.00 – 17.00 uur: Solliance Solar School
Jongeren tussen 11 en 16 jaar kunnen zelf aan de slag en leren creëren met de nieuwste solar technologie: de flexibele solar film ontwikkeld door Solliance.

Maandag 23 oktober 16.00 – 22.00 uur & dinsdag 24 oktober 9.00 – 16.00 uur: Smart City Designlab
Studenten en afgestudeerden worden uitgedaagd in een design sprint met nieuwe en innoverende oplossingen te komen welke kunnen worden toegepast in het Eindhovense straatbeeld in de ruimste zin van het woord. Onder leiding van Fontys Educational Designers en diverse bedrijven.

Woensdag 25 oktober 19.30 – 21.30 uur: Wat wil jij op ‘De Ring’ van Eindhoven?
‘Jouw Licht op 040’ wil van zoveel en zo divers mogelijke mensen horen wat jullie fijne en minder fijne plekken vinden op de ring en waarom je deze plekken fijn of minder fijn vindt. Wat mogen we niet over het hoofd zien en waar zouden we volgens jou moeten beginnen met het realiseren van innovaties?

Donderdag 26 oktober 15.00 – 17.00 uur: Philips Innovation * Light
Philips presenteert haar lichtinnovaties. Slimme intuïtieve technologieën in verrassende vormen. Verschillende ontwerpen worden gedeeld.

Donderdag 26 oktober 19.30 – 21.30 uur: I love Woenselse Heide west
Een workshop van ‘Jouw licht op 040’ voor inwoners van Eindhoven. Hierin ontwikkel en design je nieuwe toepassingen die gebruik maken van het netwerk van lantaarnpalen in Woenselse Heide West: interactief, kleurrijk of juist heel functioneel?

Vrijdag 27 oktober 8.00 – 10.00 uur: Krachtvoer sessie
Samen met !MPULS nodigen we bedrijven uit voor een KRACHTVOER-sessie over Building Integrated Solar PV. KRACHTVOER is een open platform waar het draait om vernieuwing en ontwikkeling. We gaan om tafel met innovatieve marktpartijen die op dit moment concreet bezig zijn met gelijksoortige vraagstukken. Inclusief krachtig ontbijt!

Zaterdag 28 oktober 14.00 – 16.00 uur: Wrap up
De afsluiting staat in het teken van een gesprek met de stad over hun licht en hoe dat ons leven verandert. En wat we in deze week hebben mogen ontdekken. Daarvoor nodigen we iedereen uit deel te nemen!

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht