Deel dit artikel
-

T-Mobile met eigen WhatsAppkloon

T-Mobile begint in Duitsland de uitrol van een eigen WhatsAppkloon. De app ‘Joyn’ moet klanten weglokken van messengerdiensten als WhatsApp, XMS en die van Google en Facebook.

Een half jaar later dan gepland brengt T-Mobile Joyn dan eindelijk uit op zijn thuismarkt. Vooralsnog is de software enkel beschikbaar voor Android, maar versies voor iOS en Windows volgen nog.

De app doet in feite hetzelfde als alle andere bekend chatprogramma’s. Gebruikers kunnen er tekstberichtjes mee versturen en foto’s en video’s. Daarnaast kunnen ze tijdens een regulier telefoongesprek ook een videoverbinding bijschakelen, zo blijkt uit deze demo van een medewerker van Deutsche Telekom.

Video: Telekom zeigt RCS-e alias Joyn (2:21)

Klanten van de mobiele operator kunnen de app gratis gebruiken. Wie geen abonnement voor mobiel internet heeft, moet betalen per verzonden bericht en voor het dataverkeer.

Vodafone nam Joyn in Duitsland afgelopen zomer al in bedrijf. O2 zou nog bezig zijn met de ontwikkeling.

De techniek achter Joyn is ontwikkeld binnen een samenwerkingsverband van verscheidene mobiele aanbieders. Emerce meldde het bestaan ervan al in het voorjaar van 2009. De ontwikkeling van, wat toen heette, RCS, heeft derhalve een kleine vier jaar geduurd.

Of en wanneer Joyn in Nederland door de operators in gebruik wordt genomen, is niet bekend. Het systeem is bedacht in het verband van de mondiale brancheorganisatie GSMA, dat jaarlijks ook het Mobile World Congress organiseert.

Deel dit bericht

2 Reacties

Z.Eur

En wat wordt de klant nu extra geboden tov wat hij/zij nu al gratis kan?

Marinus van den Elshout

helemaal nix zo lijkt het…. totdat er straks voldoende mensen gebruik van maken en dan komt er ‘ineens’ een adder uit het gras gesprongen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond