Industry Wire

Geplaatst door Mobypark

Nieuwe bron van inkomsten voor de horeca – Parkeerplatform Mobypark

2020 is een pittig jaar geweest voor veel bedrijven. Horeca en vastgoed merken de gevolgen van de lockdowns en het toegenomen thuiswerken. Mobypark werkt daarom samen met hotels en andere bedrijven, en voorziet hen van een nieuwe inkomstenbron door de bezettingsgraad van hun parkeerplaatsen te optimaliseren.
Mobyparks peer-to-peer platform maakt het mogelijk voor bedrijven en particulieren om hun parkeerplaatsen te verhuren en biedt automobilisten hiermee betaalbare parkeerplaatsen. Mobypark is actief in meer dan 30 steden in 8 verschillende landen en werkt samen met partners als het Hilton, de Marriott, RAI en het Koninklijke Instituut van de Tropen. Inmiddels heeft Mobypark haar 100.000ste boeking verwerkt.

De enorme toename in thuiswerken bij de vastgoedsector voor een daling in de parkeer bezettingsgraad. Daarnaast hebben de COVID-19 maatregelen een grote invloed op (inter)nationale reisbewegingen. Veel toeristen besloten hun vakantie dichter bij huis door te brengen, en in Nederland was dan ook een toename te zien van het aantal reizigers uit buurlanden als Duitsland en België. Veel van deze toeristen kozen ervoor te reizen per auto in plaats van met het vliegtuig, en uit gegevens van Mobypark blijkt dat er dit jaar meer toerisme per auto was dan in 2019. Mobypark verwacht dat deze trend doorzet en voorziet, mede door de groei van lokaal toerisme, een grote toename in boekingen na het (gedeeltelijk) opheffen van de lockdown. Tot die tijd zijn het voornamelijk mensen uit eigen land die parkeren via Mobypark. Denk aan mensen die het OV willen vermijden of automobilisten die een flexibele en betaalbare parkeeroplossing zoeken.

In deze onzekere tijden worden steeds meer bedrijven bewust van de toegevoegde waarde die Mobypark kan bieden. “We hebben onze aandacht vooral op hotels gericht om hun parkeervoorzieningen te optimaliseren en hen daarmee extra inkomsten te bezorgen” zegt Jaap Sybenga, CEO van Mobypark. “We zijn blij dat we bedrijven en particulieren kunnen helpen aan een nieuwe inkomstenbron, zeker nu. We proberen altijd nieuwe manieren te bedenken om steden en bewoners te helpen. Eerder dit jaar boden we bijvoorbeeld gratis parkeergelegenheid aan voor zorgprofessionals.”

Nieuwe verhuurders kunnen zonder eigen investering hun parkeerplaatsen toevoegen aan het Mobypark platform. Na de aanmelding zijn de parkeerplaatsen binnen 2 weken beschikbaar op het platform. Bedrijven kunnen gebruik maken van hun bestaande systeem, en indien gewenst kan Mobypark de toegang tot de parkeerplaatsen automatiseren. Bedrijven kunnen hiermee geld verdienen en tegelijkertijd  bijdragen aan de leefbaarheid van steden. Er hoeven namelijk minder parkeerplaatsen gebruikt te worden op straat als er meer gebruikt wordt gemaakt van de privé parkeerplaatsen. Zo blijft er meer ruimte vrij voor fietsers en meer groen. Omdat bestaande plekken worden geoptimaliseerd, hoeven er minder nieuwe parkeerplekken gebouwd te worden.

Mobypark is een Nederlandse deeleconomie pionier en verbindt duizenden lokale en internationale automobilisten met haar partners, wiens parkeerplaatsen anders ongebruikt zouden blijven. Door het stimuleren van de deeleconomie draagt Mobypark bij aan de leefbaarheid van de stad.

Via het peer-to-peer platform Mobypark kunnen Mobyparkers tot wel 20 minuten per dag besparen omdat ze van te voren weten waar ze kunnen parkeren en niet meer hoeven te zoeken. Met het bereiken van de mijlpaal van 100.000 boekingen zorgde de Mobypark-community voor het besparen van meer dan 7 miljoen kilo CO2-uitstoot, door minder lang onderweg te zijn. Tegelijkertijd hielp Mobypark de toeristische en vastgoedsector met het genereren van nieuwe inkomsten. Sybenga vertrouwt toe: “Mobypark werkt harder dan ooit om steden, bedrijven en particulieren te helpen. We zijn blij dat we dit samen met Arjan en de rest van onze geweldige community kunnen doen, daarbij blijven we met een glimlach van dienst om mensen te helpen parkeren”.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht