Deel dit artikel
-

Sunweb opent eigen online reisgemeenschap

Reisorganisatie Sunweb opent een discussieforum om zijn klanten tot merkambassadeurs te maken maar ook om de eigen helpdesk te ontlasten.

Eind vorige week ging forum.sunweb.nl van start als hangplaats voor consumenten die nog willen boeken bij de Sundiodochter of dat in het verleden al hebben gedaan. Vooralsnog staan er enkele tientallen berichten op het forum, maar daar moet komende maanden verandering in komen.

De inzet van een community gaat verder dan een proefje. Hij is naadloos vervlochten in alle pagina’s van Sunweb.nl en van diens Facebookpagina. Dat moet moeten snel met elkaar en met de organisatie in contact brengen.

Het bedrijf licht toe: “Elke maand ontvangt Sunweb duizenden vragen over uiteenlopende onderwerpen. Welke vaccinaties heb je nodig als je naar Gambia gaat? Mag mijn chihuahua mee in het vliegtuig? En valt een rum cola ook onder all-inclusive? Deze vragen werden tot vandaag alleen per e-mail of telefonisch beantwoord, terwijl veel informatie ook voor andere reizigers interessant is. Daarom was het voor Sunweb een logische stap om op de Sunweb-website een eigen reiscommunity te lanceren waarop consumenten vragen en antwoorden van anderen kunnen bekijken en elkaar kunnen helpen.”

Door de communicatie over producten, bestemmingen en ervaringen binnen het eigen domein te halen, krijgt Sunweb ook de kans om zijn klanten zich te laten profileren als ambassadeurs van het merk.

Ter vergelijking: mobiele operator T-Mobile heeft al jaren een eigen forum. Zo’n 150.000 klanten zijn daar lid van. Hun 50.000 topicstarts hebben geleid tot 360.000 berichten. Zestig procent van de vragen in het forum wordt niet meer beantwoord door medewerkers van de telecomaanbieder, maar door klanten. Zoekmachines kwalificeren dit soort berichten als unieke content, waardoor ze hoger in de resultaten verschijnen. Een afgeleid effect daarvan is dat de telefonische helpdesk minder vaak gebeld wordt of minder eenvoudige en juist meer complexe vragen krijgt.

Het Sunwebforum is opgezet met Insided.

Emerce organiseert volgende week Emerce eTravel in Bussum.

Foto: cdova (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond