Deel dit artikel
-

CU2 werkt aan betaalde diensten

CU2 werkt aan betaalde diensten. Nog dit jaar wil het geld vragen voor het een-op-een matchen van personen. Daarbij zou het om een paar euro per maand gaan. Maar het leeuwendeel van de diensten op CU2 blijft gratis.

Aanvankelijk dacht CU2 aan een betaaldienst a la CU2 plus of CU2 premium waar een aantal euro per maand voor betaald moet worden. “Maar daar zijn we wel een beetje van teruggekomen. We denken nu aan een systeem met credits. Je betaalt een x-bedrag voor een bepaald aantal credits. Die credits vraag je bijvoorbeeld op via je mobiele telefoon, want we wilen het graag interactief houden,” zegt commercieel directeur Chris de Waard van CU2.

Volgens De Waard wordt bij CU2 op dit moment hard gewerkt aan een pakket nieuwe diensten waarvoor betaald moet gaan worden. De eerste dienst waarvoor CU2 geld wil vragen is het 'een-op-een matchen' van personen, een manier om personen de gelegenheid te geven met elkaar in contact te treden. Hiervoor wil CU2 een paar euro per maand vragen, “maximaal vijf euro”, aldus De Waard. De datum waarop de betaalde dienst wordt gelanceerd is nog niet bekend.

Een mogelijke andere betaalde dienst is de een een-op-een chat. Welke andere diensten een prijskaartje krijgen staat echter nog niet vast. “We hebben een hele lijst met wensen, het introduceren van betaalde diensten is daar slechts een onderdeel van,” aldus De Waard.

Op dit moment is CU2 bezig met een grote schoonmaakactie. Die houdt in dat de pagina's en profielen van niet actieve gebruikers worden verwijderd. Veel mensen hebben in het verleden dubbele pagina's aangemaakt, aldus De Waard. CU2 telt volgens hem nu zo'n 700.000 gebruikers.

CU2 maakt enkele tonnen omzet per jaar en is volgens De Waard winstgevend. “Maar niet heel winstgevend” zegt hij.  De inkomsten komen uit banners, sms-diensten en zogeheten affiliate-diensten.

CU2 werd in 2000 opgericht door De Waard en is razend populair onder jongeren. De Waard merkte in 2000 als fervent chatter, dat het vaak lastig is om een soort van persoonlijk profiel aan te maken, waardoor andere in één oogopslag kunnen zien met wie ze van doen hebben. Samen met een vriend besloot hij daarom maar om een site op te zetten en daar hun persoonlijke profiel op te zetten. Van het een kwam het ander.

 

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Danny M

Laat ze eerst maar werken aan de stabiliteit en snelheid van hun dienst. De site is niet voorúit te branden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond