DecideWise vraagt surseance aan

Softwarebedrijf DecideWise heeft op 26 maart uitstel van betaling aangevraagd bij de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. De surseance volgt op een serie rechtszaken tussen oprichter Jules Vos en investeerder Vanenburg van de gebroeders Baan.
Decidewise zegt in een persbericht dat de surseance het gevolg is van de slechte reputatie die het bij klanten en prospects heeft als gevolg van de strijd met oprichter Jules Vos over de zeggenschap in de onderneming en de afspraken omtrent een converteerbare lening.
Die slechte reputatie zou vooral veroorzaakt zijn door het beslag dat Vos via zijn BV heeft laten leggen bij een aantal klanten. Ook heeft Vos in de pers laten weten aangifte wegens valsheid in geschrifte te hebben gedaan tegen ondermeer interimbestuurder Koos van der Weijde. Decidewise zegt over die aangifte: "Decidewise is tot nu toe niet in staat geweest vast te stellen of überhaupt en zo ja bij welk bureau aangifte is gedaan." Woordvoerder Axel Pothof zegt dat er geen politie aan de deur is geweest bij Decidewise. De politie in Amsterdam kon aan Emerce wegens privacy-regelementen geen mededelingen doen over de betreffende aangifte.
Vos houdt vol de aangifte te hebben gedaan, en is daarnaast zeer verbaasd over het feit dat hij als aandeelhouder niet op de hoogte is gesteld van de aanvraag tot surseance.
De surseance volgt slechts een paar maanden nadat Decidewise geld ophaalde bij haar aandeelhouders. Decidewise stelt: "In januari hebben de participatiemaatschappijen Vanenburg Group en Holland Venture aanvullende financiële middelen verschaft die nodig waren voor de financiering van de te verwachten uitgaven in de daaropvolgende zes maanden, tot het moment dat DecideWise zelfstandig uit haar inkomsten haar uitgaven zou kunnen financieren. Dat moment is niet aangebroken, voornamelijk vanwege de negatieve publiciteit."
Waarom dan toch nu al een surseance? Volgens de persverklaring wilden de participatiemaatschappijen nog meer aanvullende financiering verstrekken, mits er een "solide en haalbaar bedrijfsplan" kon worden voorgelegd. Dat bleek niet mogelijk, waardoor slechts het aanvragen van surseance van betaling resteerde. Decidewise-woordvoerder Axel Pothof zegt dat geprobeerd wordt een vorm te vinden om door te gaan, bijvoorbeeld als consultancybedrijf.
Het contract met interimbestuurder Koos van der Weijde is niet verlengd. Volgens Pothof hangt dat samen met de surseance-aanvraag. "Gegeven de omstandigheden konden we het contract niet verlengen, hoewel Koos het prima gedaan heeft."
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond