Deel dit artikel
-

Lycos Europe koopt Spray voor 674 miljoen euro

Rond Lycos Europe begint een heus portal-conglomeraat te ontstaan. Voor een bedrag van 674 miljoen euro koopt het bedrijf het van oorsprong Zweedse Spray Network. Lycos Amerika, voor de helft eigenaar van de Europese tak, ging in mei al samen met Terra Networks, eigendom van Telefonica.

Spray heeft portals in meerdere Europese landen, zodat het Lycos-netwerk nu in één keer van 384 naar 914 miljoen pageviews per maand springt. De koop moet Lycos een grotere Europese aanwezigheid geven. Tegelijk koopt Spray ook aandelen Lycos voor een bedrag van 100 miljoen euro. Daarmee krijgt Spray bijna dertig procent van Lycos Europe in handen.

In Europa begint de schaalvergroting binnen de portalmarkt zich nu echt af te tekenen. Meer dan de helft van de Worldonline-aandeelhouders is akkoord met een overname door Tiscali. Eerder nam Deutsche Telekom al Ya.com over. De Financial Times laat analist Oscar Andreu aan het woord: hij denkt dat Lycos nog aankopen zal doen in Engeland, Frankrijk en Italië.

Door de acquisitie ontstaat een marktleider met een kleine miljard pageviews per maand, acht miljoen geregistreerde gebruikers en 19 miljoen unieke bezoekers in 12 landen.
Lycos Europe noteerde het afgelopen kwartaal een verlies . De omzet steeg in het laatste kwartaal tot 15,7 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond