PWC: Ouders staan e-commerce tieners in de weg

Tieners zitten steeds vaker online maar kopen nauwelijks iets op het internet. 2 procent van de jongeren zegt winkelen de voornaamste reden te vinden om online te gaan. 31 procent van de tieners met een internetverbinding, heeft daadwerkelijk ooit iets gekocht op het internet en 25% van dit aantal heeft in online winkels rondgekeken zonder iets te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers in de Verenigde Staten.
De onderzoekers kwamen meerdere redenen tegen waarom tieners nauwelijks online kopen. De meeste tieners beschikken niet over genoeg eigen geld om te shoppen. De meeste jonge mensen zijn afhankelijk van hun ouders en als ze iets online kopen, moeten ze geld van hun ouders vragen, zeggen de onderzoekers. Volgens het onderzoek gebruikt 78 procent van de jongeren die online hebben gewinkeld de creditcard van de ouders om te betalen.
Een tweede reden waarom jongeren niet veel online shoppen, is het verbod dat veel ouders hun kinderen opleggen. De onderzoekers constateren dat als e-retailers meer jongeren willen bereiken, ze nieuwe manieren moeten bedenken om de ouders en de jongeren aan de haak te slaan. Daarna kunnen e-retailers de tieners direct benaderen.
Om de tieners tegemoet te komen, moeten e-retailers mee te bieden hebben. Zo zullen de winkels nieuwe betaalmiddelen voor jongeren moeten verzinnen; bijvoorbeeld een digitale portemonnee die vooraf door de ouders met zakgeld is betaald.
Uit het onderzoek blijkt dat als tieners online gaan, ze ook online blijven; een kwart van de jonge mensen zit gemiddeld een uur op internet als ze inloggen. Het zou de taak van e-retailers moeten zijn om deze doelgroep over te halen om geld te spenderen tijdens het surfen. De tieners zijn een gat in de markt, constateren de onderzoekers.
Naast het verbod dat ouders op hun kinderen leggen om online te shoppen, gaven de ondervraagde tieners nog enkele redenen waarom ze weinig e-winkelen. Ten eerste, ze kunnen de dingen die willen kopen niet aanraken of passen voordat ze het kopen. Ten tweede staan geldgebrek en privacy-perikelen hen in de weg.
Uit het onderzoek blijkt ook dat als tieners online shoppen, ze dezelfde dingen kopen als volwassenen; cd's/cassette bandjes, kleren, boeken, computer software en speelgoed.
Volgens het onderzoek spenderen de tieners weinig geld online maar 70 procent van de jonge mensen benutten andere mogelijkheden van het internet. Ze maken gretig gebruik van e-mail en nieuwsbrieven.
Deel dit bericht
Plaats een reactie
Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond
2 Reacties
Andre Varma
Het verbaast me niet dat teens weinig kopen via het web. In eerste instantie gaat het niet alleen om keiharde verkoop via het web, maar meer om de beleving die gecreerd moet worden. En juist dit belangrijke element snappen de e-retailers niet goed. Kijk maar bijvoorbeeld hoe bart smit met het web omgaat. Deze brick and mortar retailer probeert via internet ook haar producten te slijten maar weet volgens mij geen binding met de teens te creeren, omdat ze voor de harde pegels gaan. In mijn beleving is het essentieel om binding met de doelgroep te creeren middels functionaliteiten die ze steeds weer terug weet te brengen naar jou site.Een goed middel is om een community voor teens te bouwen, en niet direct te focussen op harde sales. Je moet het eerst verdienen dat je door deze doelgroep goed gevonden wordt en dat ze de wg naar je community weten te vinden. Dit heet binding creeren.Een andere obstakel is inderdaad dat teens zelf geen creditcard hebben en bij hun ouders terecht moeten. Mijn ervaring is dat Nederlandse banken deze doelgroep blijkbaar onderschatten en met name voor de korte termijn gaan. Terwijl deze doelgroep op de langere termijn de klanten van de toekomst zijn.Wij hebben ervaring met deze doelgroep en hebben verschillende a-merken mogen adviseren; wat mij opgevallen is, is dat deze a-merken geen lange termijn internetstrategie hebben en direct resultaat willen zien van elk geinvesteerde gulden. Zij blijven dan kiezen voor de conventionele manier om met deze doelgroep te communiceren en vergeten dat deze doelgroep vaak lang online is, steeds minder naar TV kijkt en minder leest. Wij zijn de makers van kids en teens communities:www.surfkids.nlwww.surfteens.nlwww.safekidszone.nlwww.5december.nlwww.14februari.nl Met vriendelijke groet,Andre Varma
Tjarko
Waarschijnlijk is het gewoon zoiets simpels als het niet hebben van een creditcard, aangezien dat i-pay ook niet echt werkt. Althans dat lijkt mij meer de reden dat men niks koopt dan dat het is omdat ze geen geld hebben. Moet je maar even naar buiten kijken in wat voor kleding men rond loopt en tegenwoordig heeft elke dreumes van 12 jaar en ouder een mobiel op zak en vanaf hun zestiende een scooter. Dus aan het geld zal het niet liggen denk ik, meer het feit dat je bijna nergens gewoon met je bankpas of giropas kunt betalen. Overigens heb ik i-pay van de postbank proberen te installeren maar dat blijkt gezellig niet te werken onder windows 2000 ?? Hebben ze eindelijk iets wat het betalen op internet makkelijker maakt, houden ze geen rekening met de doorgewinterde internetter die altijd het nieuwste van het nieuwste heeft qua software….. overigens wordt de complete NT family niet ondersteund door de geleverde software van de postbank.