Ecosysteem van Banking Circle maakt herbundeling van financiële diensten mogelijk

Banking Circle S.A. fungeert als spil van het ecosysteem om banken, betalingsbedrijven en online marktplaatsen waardevolle financiële diensten te bieden
Amsterdam – Banking Circle zal tijdens Money20/20 Europe de financiële diensten presenteren die deel uitmaken van haar ecosysteem. Dit ecosysteem is een technologieneutraal platform dat wordt ondersteund door een rekeninginfrastructuur, waar diverse financiële diensten aan gekoppeld kunnen worden. Hiermee kunnen financiële instellingen zorgen voor snellere digitalisering van hun klanteninteracties zonder dat zij hun merkwaarde verliezen of een forse infrastructurele investering hoeven te doen.
Eén interface voor complete financiële dienstenbundel
Banking Circle S.A. vormt de spil van het ecosysteem als vergunninghoudende betalingsbank. De betalingsbank biedt grensoverschrijdende betalingen, rekeningen en liquiditeitsbeheer aan. Dat doet de betalingsbank via het enige wereldwijde knooppunt voor real-time clearing en vereffening dat rechtstreeks toegankelijk is via een API. Binnen het ecosysteem wordt het dienstenaanbod van de bank omringd door een rijk scala aan complementaire e-commerceoplossingen, zoals B2B Buy Now Pay Later-diensten, revenue-based financing, zakelijke betalingen, kaartverstrekking, onkostenbeheer en account-to-account (A2A)-betalingsmethoden. Elk innovatief en snelgroeiend bedrijf kan toetreden tot het ecosysteem van Banking Circle om klanten via één interface toegang te bieden tot deze complete dienstenbundel.
Financiële diensten die momenteel deel uitmaken van het ecosysteem van Banking Circle zijn onder andere:
YouLend – oplossingen voor revenue-based financing
B4B Payments – zakelijke betalingen, kaartverstrekking en onkostenbeheer
Biller – B2B Buy Now Pay Later
SEPAexpress – account-to-account (A2A)-betalingsmethoden
Volgens Anders la Cour, de CEO van de Banking Circle Group, biedt het ecosysteem klanten aanzienlijke voordelen: “Betalingsbedrijven, banken, wereldwijde marktplaatsen, ondernemingen en online handelaars kunnen een beroep doen op één ecosysteem om toegang te krijgen tot diverse financiële oplossingen. Daarmee kunnen ze sneller op kansen inspringen en een ‘first to market’-positie verwerven. Het stelt hen daarnaast in staat om forse kostenbesparingen te realiseren. We verwachten dan ook dat onze ecosysteemstrategie in 2022 echt zijn vruchten gaat afwerpen. Door gebruik te maken van het ecosysteem van Banking Circle kunnen digitale ondernemingen hun klanten voorzien van alle financiële diensten die ze nodig hebben, hun concurrentiepositie verbeteren en hun totale waardepropositie voor klanten verbeteren.”
Banking Circle is de betalingsbank voor de nieuwe economie. Als bank met een volledige vergunning stelt Banking Circle betalingsinstellingen en banken in staat om snel en kostenefficiënt in te springen op de kansen die de nieuwe economie te bieden heeft. Banking Circle is een moderne correspondentenbank die ernaar streeft om een lokaal clearing-netwerk voor alle belangrijke valuta’s op te bouwen en de snelste en meest kostenefficiënte betalingstransacties aan te bieden, zonder verborgen kosten voor de begunstigde. Het aanbod van unieke en bekroonde bancaire oplossingen omvat onder meer multi-valutarekeningen, virtuele IBAN-rekeningen en bankverbindingen voor lokale clearing en grensoverschrijdende betalingen. Aan al deze oplossingen liggen marktleidende compliance en cybersecurity ten grondslag. Met de flexibele, schaalbare en toekomstige maatoplossingen van Banking Circle kunnen financiële instellingen hun klanten grensoverschrijdende transacties laten uitvoeren op een manier die eerder niet mogelijk was. Het in Luxemburg gevestigde Banking Circle heeft vestigingen in Amsterdam, Londen, München en Kopenhagen. Banking Circle S.A. maakt deel uit van het ecosysteem van de Banking Circle Group, dat betaalinstellingen, banken, wereldwijde actieve marktplaatsen en online handelaars toegang biedt tot een uitgebreid scala aan elkaar aanvullende e-commerceoplossingen. Het aanbod omvat onder meer wereldwijde grensoverschrijdende betalingen, rekeningen en liquiditeitsbeheer, embedded finance, zakelijke betalingen, de verstrekking van kaarten, B2B Buy Now Pay Later en methoden voor overboekingen tussen rekeningen. De Banking Circle Group is het eigendom van EQT VIII en EQT Ventures, die samenwerken met de oprichters van Banking Circle S.A. De groep heeft vestigingen in Amsterdam, Kopenhagen, Londen, Luxemburg, München, Singapore en Stamford, Connecticut.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.