Deel dit artikel
-

Samenwerking UT en Acer bij esports

Acer en Stichting Esports Lounge Twente kondigen een samenwerkingsverband aan met de Predator Esports Lounge. De lounge faciliteert de duizenden Twente-studenten om esports op topniveau te bedrijven. De lounge werd op 15 oktober feestelijk geopend tijdens de Open Dagen van de UT Twente.

De Predator Esports Lounge is de recentste toevoeging aan de Universiteitscampus van Enschede. Met een oppervlakte van 250 m2 en twee verdiepingen is de lounge een sportfaciliteit van formaat. In de lounge zitten o.a. twee Esports-booths, een shoutcaster-desk, een analyst-desk en een volledig uitgeruste bar in samenwerking met Grolsch. Met dezelfde faciliteiten waarmee een voetbalwedstrijd gespeeld wordt in een stadion, zo zal ook Esports gespeeld worden in de Predator Esports Lounge.

De lounge zal het middelpunt worden van Esports op de UT. Dit betekent dat naast de competities en trainingen er ook ingezet is om de Esports-onderzoeken plek te bieden binnen de lounge. UT-studenten kunnen nu afstuderen of een minor volgen volledig gericht op het onderzoeken van gameprestaties. Maar ook niet-studenten kunnen de lounge tegen een kleine vergoeding betreden. De lounge is open voor elke Esports enthousiasteling, zowel voor bedrijven als de jonge gamer. Dit Twentse middelpunt van Esports is mede-mogelijk gemaakt door een nauw partnerschap met hoofdsponsor Predator.

Predator is het premium gamingmerk van Acer en bestaat uit een brede lijn gaming hardware met krachtige pc’s en laptops, ‘bliksemsnelle’ monitoren en bijbehorende accessoires.

De wedstrijden in de lounge worden elke week live-uitgezonden via het Twitch-kanaal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond