Industry Wire

Geplaatst door Meetingwizard 

Nederlands Technologiebedrijf Meetingwizard lanceert Eduwizard in Londen

Op 1 maart kondigt het technologiebedrijf Meetingwizard uit Capelle aan de IJssel nieuwe toepassingen aan – op basis van een beproefd product – voor de onderwijsmarkt genaamd Eduwizard. Deze Educatie Technologie (EdTech) wordt gelanceerd op de internationale “Outstanding Schools” beurs in London die dit jaar volledig in het teken staat van de toekomst van technologie in de klas. Daar waar scholen vandaag de dag de smartphone willen verbieden denkt het bedrijf Meetingwizard met de toepassingen van Eduwizard daar anders over. Met meer dan 25 jaar ervaring in de zakelijke industrie heeft Meetingwizard zich bewezen als een Group Support Systeem (GSS).

Een systeem wat vergaderingen faciliteert en hierdoor tot 89% meer effectiviteit uit vergaderingen kan halen. Dezelfde technologie blijkt uitermate geschikt voor onderwijs. Vandaag de dag wil je als onderwijzer of onderzoeker een hogere mate van betrokkenheid van de hele groep bereiken en dan is er één ding wat iedereen verbindt, de smartphone. Voor veel docenten een zegen als deze juist kan worden ingezet voor didactiek aldus Yuri Bobbert van Meetingwizard. Met Eduwizard benutten we de Meetingwizard technologie en maken deze specifiek toepasbaar voor onderwijsomgevingen.

Eduwizard onderscheidt drie gebieden; die van de docent, de onderzoeker en de beleidsmedewerker. Bobbert vervolgt, met name de laatste twee zien we steeds vaker samenwerken met praktijkbedrijven die speciale opdrachten, dan wel gesubsidieerd of niet, willen laten uitvoeren door leerlingen, studenten en PhD onderzoekers. Juist omdat er financiële middelen beschikbaar worden gesteld is het stellen van duidelijke -gezamenlijke- doelstellingen van belang om te verkennen, bespreken, vast te leggen en de besluitvorming ervan vast te leggen. Dat is precies wat Eduwizard doet. We hebben veel onderzoeksdata en ook gepubliceerd over concepten als “flip the classroom”, “Double Loop Learning” waardoor we heel goed kunnen inspelen op de vraag in onderwijsland.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht