Deel dit artikel
-

Delft Hyperloop met primeur op langste hyperloop testbaan van Europa

Het studententeam van de TU Delft is tijdens de European Hyperloop Week (EHW) in Veendam in de prijzen gevallen. Delft Hyperloop wist als eerste studententeam ter wereld een live demonstratie te geven op de 420 meter lange testbaan van het European Hyperloop Center (EHC) – de langste hyperlooptestbaan van Europa.

De European Hyperloop Week, dit jaar georganiseerd op Nederlandse bodem, is de grootste internationale hyperloopcompetitie ter wereld. Meer dan dertig studententeams van over de hele wereld verzamelden zich in Veendam om hun innovatieve oplossingen te presenteren voor de toekomst van duurzaam transport. De week werd officieel geopend door minister Sophie Hermans (Klimaat en Groene Groei) en burgemeester Annelies Pleyte, waarna de teams zich voorbereidden op de allesbeslissende demonstraties op zaterdag 19 juli.

Na een jaar met een team van 43 studenten fulltime ontwerpen, bouwen en testen, presenteerde het team THEIA: een prototype met het formaat en gewicht van een Volkswagen Golf – ruim 2,5 keer groter dan eerdere hyperloop prototypes. Dankzij deze schaal kon Delft Hyperloop voor het eerst demonstreren op de lange testbaan van het European Hyperloop Center.

Naast de prestigieuze Overall Award, uitgereikt aan het team dat alle aspecten van hyperloopontwikkeling naadloos samenbrengt en daarmee uitblinkt, won Delft Hyperloop ook drie andere belangrijke prijzen. De Levitation Award erkent het team met het meest geavanceerde systeem voor magnetische levitatie, een cruciale technologie voor het soepel en veilig laten zweven van de pod in de testbaan. De Technical Full-Scale Award belooft uitmuntendheid in technische innovatie, waarbij het team een nieuwe techniek onderzocht om scherpere bochten te maken en zo efficiënter te kunnen vervoeren. Tot slot kreeg het team de Social Media Award, waarmee hun sterke communicatie en het effectief delen van hun verhaal met een breed publiek werd gewaardeerd.

Na een intens jaar vol technische doorbraken en teamwork geeft het huidige team het stokje binnenkort over aan een nieuwe lichting studenten. Met de kennis, data en resultaten van dit jaar kunnen zij verder bouwen aan een nieuw hyperloop prototype. De ontwikkeling is nog lang niet voltooid, maar Delft Hyperloop bewijst weer eens dat de toekomst van hoogwaardig, duurzaam transport aan het ontstaan is – en dat deze generatie studenten daar een sleutelrol in speelt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond