Big data niet alleen ontsluiten maar ook aansluiten op klantbehoeften’

OSAGE gaat samenwerken met SenZ2, een startup die actief is op het gebied van het ‘internet of things’. SenZ2 is actief in de recycling industrie en logistiek.
“OSAGE en SenZ2 ontwikkelen samen een platform dat jaarlijk ruim 1 miljard metingen kan vastleggen”
Toepassing
OSAGE en SenZ2 concentreren zich op de vertaalslag naar gebruikers. ‘Het platform is slechts het begin’, vertelt Harrie Kuipers van OSAGE. ‘Hoe ga je al die data vervolgens ontsluiten en visualiseren? Hoe kom je tot toegankelijke, toepasbare inzichten? Op dat gebied kan OSAGE iets betekenen.’
Playground
Naast het platform gaat dit duo een ‘playground’ inricht en, die de mogelijkheid biedt om te spelen met alle data. Kuipers: ‘Denk aan machine learning, algoritmes, patronen herkennen, voorspellingen doen. Met als doel om big data niet alleen te ontsluiten maar vooral ook te laten aansluiten op de behoeften van de klanten van SenZ2.’
Big data
De afgelopen jaren heeft OSAGE al verschillende projecten met big data uitgevoerd, vertelt Kuipers. Als voorbeeld noemt de JeugdConnect-app voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. ‘De app selecteert uit grote hoeveelheden informatie de meest relevante nieuwsberichten voor iedere individuele gebruiker.’ Andere voorbeelden zijn een cybercrime-tracker voor TNO en de StatLine App voor het CBS, die gebruikers in staat stelt om miljarden cijfers om te zetten naar inzichtelijke tabellen en grafieken.
OSAGE – alles kan eenvoudig
OSAGE is een een team van 20 adviseurs, ontwerpers en programmeurs in Utrecht. Complexe processen en onderwerpen brengen zij terug tot eenvoudige oplossingen. Dat lukt onder meer door altijd vanuit de gebruiker te denken, op zoek te gaan naar de essentie en nauw samen te werken met opdrachtgevers. OSAGE werkt bijvoorbeeld voor BAM, de Belastingdienst, ING, de Inspectie SZW en de politie.
Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.