-

‘Equity bridge’: waarom het overnamebedrag niet is wat je op je rekening gestort krijgt

Tech M&A Insider is een Nederlandstalige podcast over het verkopen van tech- en softwarebedrijven. In deze aflevering gaat het over het begrip ‘equity bridge’.

Als techondernemer weet ik als geen ander dat de zogenaamde equity bridge vaak voor wat verwarring en frustratie kan zorgen tijdens het verkooptraject van je techbedrijf. Het doel van deze aflevering van Tech M&A Insider is om alle onduidelijkheid weg te nemen en ervoor te zorgen dat het overeengekomen overnamebedrag zo dicht mogelijk ligt bij het bedrag dat je uiteindelijk op je rekening krijgt.

Dit gaat vaak om veel geld en het is dus niet zo maar een onderwerp. Ik probeer het zo simpel mogelijk te bespreken en dat doe ik samen met Patrick Witte van Spring Finance. Hij is expert op het gebied van waardecreatiestrategieën voor techbedrijven.

De ‘equity bridge’

Ik ontrafel het complexe concept van de equity bridge samen met hem aan de hand van praktische voorbeelden die direct van toepassing zijn op techbedrijven. We nemen je mee door de stappen en overwegingen die een rol spelen bij het bepalen van het overnamebedrag en hoe je ervoor kunt zorgen dat dit bedrag zo dicht mogelijk bij je verwachtingen ligt.

Naast de equity bridge duiken we ook in begrippen als ‘GAAP-compliancy’ en ‘debt-like items’. Maar we gaan verder dan alleen de theorie; we vertalen deze complexe termen naar de praktijk. Wat kun je er nou écht mee als techondernemer? Hoe kun je deze kennis toepassen om betere deals te sluiten? Naast de diepgaande uitleg van financiële concepten, bespreken we ook de gevolgen van verschillende dealstructuren en hoe je kunt omgaan met kopers die slimme trucjes proberen uit te halen.

Tech-nieuws

Verder nemen we ook de actualiteit in de techwereld onder de loep, bespreken we interessante ontwikkelingen, zoals Gerard Sanderink en Centric, de volharding van IBM, een Philips spin-off en de laatste trends in AI. Ook werpen we een blik op de jaarwisseling en beantwoorden we een luisteraarsvraag.

Luister naar de nieuwste aflevering van Tech M&A Insider hieronder, of op de eigen website van de podcast, Spotify of Apple.

Over de auteur: Martijn van der Hoeden is CEO bij No Monkey Business.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond