-

Hoogleraar Frans Feldberg: AI brengt uitdagingen voor privacy, ethiek en cyber security

Welke rol heeft Artificial Intelligence (AI) in het reduceren van de gevolgen van kanker? En welk aandeel heeft kunstmatige intelligentie op het terugbrengen van broeikasgassen? Op deze vragen geeft hoogleraar Data-Driven Business Innovation Frans Feldberg een antwoord in zijn recent verschenen Tedx Talk.

De TedxTalk is eind januari opgenomen in Alkmaar en droeg het thema: ‘Design our Future’. Een topic dat goed past in het onderzoek van Feldberg dat zich richt op het ontwerpen van een meer duurzame toekomst door middel van datagedreven innovatie.

In zijn presentatie gaat Feldberg dieper in op de economie achter kunstmatige intelligentie. ‘De ‘economics of AI’ is doordrongen in ons dagelijks leven. Zo kun je bijvoorbeeld door het slim combineren van data uit wasmachines, zonnepanelen en weersverwachtingen een groot probleem in de energietransitie oplossen, namelijk; de opslag van energie. Studenten hebben berekend dat deze oplossing een significante rol kan spelen in het klimaatakkoord dat in Parijs is gesloten om de CO2 uitstoot terug te brengen met vijf procent,” aldus Feldberg.

Feldberg stelt in zijn Tedx Talk ook dat kunstmatige intelligentie zeker niet de ‘heilige graal’ is. “AI brengt nieuwe uitdagingen op het gebied van privacy, ethiek en cyber security met zich mee.” Met zijn TEDx talk wil hij dan ook vooral een oproep doen om actief deel te nemen aan de discussie hoe we op een verantwoorde manier gebruik kunnen maken van kunstmatige intelligentie.

Frans Feldberg geeft ‘TEDx Talk’ over de invloed van A.I.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond