-

Hunkemöller: ‘Nul buzz around the brand’

In het campagnepanel beoordelen drie deskundigen een campagne. Dit keer een campagne waarbij Hunkemöller de eerste stapjes zet met podcasting.

Campagnesite:
Klant: Hunkemöller
Gebruikte media: Spotify, PR, socialmedia
Doel van de campagne: Vergroten brand awareness

Omschrijving

Op 8 maart, International Women’s Day, startte lingeriemerk Hunkemöller met het uitzenden van een tweewekelijkse podcast. De serie ‘Love Letters from Hunkemöller’ spreekt om de andere week tussen de vijftien en dertig minuten met iemand die het luisterend publiek moet inspireren. De toon is – in Hunkemöllers eigen woorden – open, persoonlijk en fun. Doel van de serie is iedere vrouw een hart onder de riem te steken en geen geheimen te laten blijven bewaren. De interviews komen iedere vrijdag live op Spotify, exclusief.

Panelleden:
Sahel Setorg, Senior Strategist Dept

“De podcasts zijn gezellige gesprekken met de modellen waar Hunkemöller mee samenwerkt. Het gesprek gaat van ochtendroutines en de kinderen naar school brengen zonder make-up tot werk en het leven van een model. In de categorie luchtige lifestyle content scoort het prima. Meer ook niet. Er wordt helaas geen gebruik gemaakt van de Instagram-kanalen van de modellen die gezamenlijk een paar miljoen volgers hebben. Een significant bereik ontbreekt daardoor. De hashtag #lovelettershunkemöller toont twee posts die braaf zijn gepubliceerd door de eerste gast. Meer ook niet. Op eigen kanalen van Hunkemöller zoals de website en Instagram zie je de podcast niet terug. Niet eens als highlight op het instagramprofiel. Vraag ik me af: vertelt het een eigen en onderscheidend verhaal dat herkenbaar of kenmerkend is voor Hunkemöller?”

Cijfer: 6

Willemijn Vader, zelfstandig communicatiespecialist

“De gasten zijn best aansprekend voor vrouwen van achttien tot eind twintig. Onderwerpen als zelfliefde, body positivity en spiritualiteit zijn enorm hip nu. De aftrap op Woman’s Day is toepasselijk. Een podcastserie duidt op langetermijnperspectief en dat is sterk. Hiermee is het positieve wel gezegd. Het is leuk bedacht, maar slecht doordacht. Purpose marketing, influencer marketing, community building en social buzz gone wrong. Nergens voel en zie ik dat Hunkemöller staat voor body positivity. Dus hoe authentiek is de boodschap? De inzet van influencers is half. Slechts één van de gasten heeft iets gedeeld op Insta. Een podcastserie en oproep tot meepraten onder hashtag past bij community building, waarom verwijs je dan niet naar de podcast in je eigen (social) community? Nul ‘buzz around the brand’.”

Cijfer: 5

Tim de Gier, oprichter Dag en Nacht Media

“Als je de specifieke regels van het medium podcast toepast op deze serie dan zie je gelijk een aantal dingen die ze goed doen. Het belangrijkste: het is geen experimenteel drieluik, maar een serie die je uit kan bouwen. De opzet is duidelijk: elke twee weken een podcast met een gast centraal. Wat de luisteraar inhoudelijk kan verwachten is echter vaag. Er is een aantal verbeterpunten. Op technisch front: er zit een ruis in de muziek en het volume verschilt per aflevering. Op het gebied van vormgeving: waarom staat de naam van de show in alle titels? En waarom staat er overal Hunkemöller boven en onder en naast? De branding had iets minder gemogen en de podcast had wat meer een eigen identiteit mogen krijgen.”

Cijfer: 7

* Dit artikel verscheen eerder in het meinummer van Emerce magazine (#171).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond