-

Interview: Hubert Deitmers over investeren in de internetindustrie

“Als land brengen we steeds meer succesvolle internetondernemers voort”, stelt Hubert Deitmers van Endeit Capital en initiatiefnemer van de LOEY Awards. Deitmers vertelt over internationale groei en zijn rol als investeerder binnen de internetindustrie.

In 2009 startte Deitmers samen met Joop van den Ende een fonds van 100 miljoen: “Wij zijn altijd op zoek binnen de internetindustrie naar de goede ondernemers die kansen zien en de ambitie hebben om echt uit te groeien tot een top drie speler in Europa of de wereld. We willen laten zien dat het in Nederland ook kan om internationale mooie bedrijven te bouwen.”

Thuismarkt Duitsland

Deitmers heeft ook een kantoor in Duitsland: “Om ondernemers te helpen om internationaal succesvol te worden. Amerikanen hebben vaak het voordeel van een grote thuismarkt. De grootste thuismarkt en economie in Europa is Duitsland, dus het is belangrijk om daar te zijn”, vertelt Deitmers.

Established markt duurt langer

Wat was je grootste zeperd? “De naam zal je niks zeggen, want dat is heel lang geleden. Maar de grootste lering die we eruit trokken is dat het voor nieuwe spelers in een established markt toch langer duurt dan je denkt om bestaande relaties met toeleveranciers en afnemers te kunnen doorbreken. Ondanks hoe goed je bent, ondanks hoe goed je technologie, positionering of je kwaliteit is.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond