-

Patrique Pi Zaman (Avy): ‘Met drones for good naar de toekomst van de luchtvaart’

In de luchtvaartindustrie werken honderdduizenden mensen, maar het blijft een conservatieve wereld. Patrique Pi Zaman, founder en CEO van Avy wil daar verandering in brengen met een nieuw soort drone. 

Een jaar of vijf geleden begon Avy met het ontwikkelen van een compleet nieuw, innovatief prototype. “Je kunt helikopters en vliegtuigen combineren, want dan kun je verticaal opstijgen en heb je geen luchthavens meer nodig. Met vleugels vlieg je wel veel verder. En autonoom zonder piloot is ook een optie. Zo zijn we begonnen met het maken van een prototype. Dat was 20 bij 20 cm. Heel klein, maar deed wel alles waar wij in geloofden.”

“Het ziet er in de luchtvaart al 100 jaar hetzelfde uit met minimale innovaties. Dat is best wel jammer en ook schadelijk. Ik heb vier jaar geleden mijn footprint berekend en kwam al snel tot de conclusie dat ik heel veel kan aanpassen in mijn leven, maar één vlucht naar het buitenland en ik zit direct weer aan mijn tax. Ik hou heel erg van reizen, dus het verduurzamen van de luchtvaart werd een persoonlijke missie”, aldus Patrique Pi Zaman, CEO van Avy.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Erwin Blom is mede-oprichter van Fast Moving Targets.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond