Deel dit artikel
-

Super drone brengt station Utrecht Centraal in beeld

NS heeft technologiebedrijf Aeroscan in de arm genomen om een digitale tweeling van station Utrecht Centraal te maken. Hiervoor gebruiken ze een unieke, hypermoderne drone van bijna twee meter.

De komende dagen maakt Sarah, zoals dit type drone heet, vluchten om het station van buiten volledig in kaart te brengen. NS gaat het uiteindelijke 3d-model gebruiken voor verbeteringen aan het station en voor gemakkelijker en veiliger onderhoud.

Een digital twin’ is een 3D-beeld van het station, gemaakt met LiDAR-technologie en drone-beelden. (Laser Imaging Detection And Ranging (LiDAR) is de technologie waarmee de afstand tot een object of oppervlak wordt bepaald door middel van laserpulsen,).

Stations en andere gebouwen worden periodiek geïnspecteerd op schade en slijtage. Deze inspecties moeten secuur en veilig gebeuren. Door de inzet van drones zijn er minder vaak hoogwerkers en steigers nodig. Drones hebben als voordeel dat er niet op hoogte gewerkt hoeft te worden. Daarbij hebben reizigers minder overlast omdat er minder afzettingen nodig zijn op en rond het station.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond