Bekijk

Bekijk
0
4.5k

Data en personalisatie: hoe Catawiki data inzet van acquisitie tot retentie

Catawiki is een nieuwe fase ingegaan met een verbeterd platform en merk om beter aan te sluiten op de wensen van de doelgroep en de gebruiker door het inzetten van ad-tech oplossingen. De nieuwe merkbeleving is doorvertaald naar data-gedreven advertentiecampagnes met een aangepaste ‘look-and-feel’. Hans Voorn gaat met Marjolein Tepper van Catawiki en Tijmen Willems van Criteo op zoek naar het verhaal achter Catawiki’s rebranding strategie.

Catawiki is het meest bezochte, door experts samengestelde online verkoopplatform in Europa voor verzamelobjecten, kunst, design, sieraden, horloges, oldtimers en meer. 

Datagedreven marketing is essentieel voor bedrijven die hun inkomstenstroom en effectiviteit willen verhogen. Door het gebruik van technologiepartners zijn marketeers in staat om een ​​klant in het ene kanaal te identificeren met dezelfde shopper in een ander kanaal. Het combineren van bestaande klantgegevens met krachtige AI- en machine learning technologie verbetert de personalisatiemogelijkheden om de juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste persoon af te leveren. Maar hoe zet je deze 1st en 3rd party  data slim in om nieuwe doelgroepen te bereiken? Wat zijn de learnings en aandachtspunten van Catawiki’s datagedreven marketingstrategie.

 Dit webinar gaat dieper in op:
  • Rebranding Catawiki
  • Datadriven marketing
  • Conversie & omzetverhoging door personalisatie
Sprekers:
  • Marjolein Tepper – Head of Acquisition Marketing bij Catawiki. Marjolein is begonnen in marketing als specialist in paid search advertising. Zij is al 6 jaar werkzaam bij Catawiki en verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe kopers op hun platform voor alle 80+ categorieën in heel Europa. Catawiki investeert in zowel het merk als in activatie van nieuwe gebruikers die binnenkomen via verschillende advertentiekanalen, partners websites en organisch. Met elke week 60.000 nieuwe objecten op hun platform doen ze dit met een extreme focus op efficiëntie, automatisering en data integratie.
  • Tijmen Willems – Country Manager Benelux bij Criteo. Hij heeft meer dan 12 jaar ervaring in de digital advertising ecosysteem en is al ruim negen jaar in dienst bij Criteo, waardoor hij goed bekend is met de dienstverlening van de organisatie en de behoeftes van haar klanten. Zijn focus ligt op de uitrol van nieuwe oplossingen, innovaties, het aangaan en uitbreiden van partnerships en het vergroten van de merkzichtbaarheid van Criteo.
  • Hans Voorn – Host. Strategie, marketing en sales op het internet is mijn kracht. Dingen echt laten werken. Het glas is half vol. Recht door zee. Wedstrijdzeilen, design, fotografie en wijn zijn mijn passies. Mijn motto: “Think Different.” Ik zit sinds 1995 in online commercie, 1998 Spin Award, 2008 eCommerce man van het Jaar. Bedrijven: HP, Apple, Olympus, InterimIC, Sunweb, Wehkamp, OMD, Jaap.nl, BuyYourWine.nl, TMG, NDC, Rituals. Jurylid bij de Dutch Interactive Awards.

Redactie