Deel dit artikel
-

02 en Telepact bereiken “overeenstemming” na conflict

Telepact, een samenwerkingsverband van 85 telecomwinkels, heeft gisteren zijn conflict met O2 bijgelegd. Eind vorige week liet Telepact via de rechter beslag leggen op banktegoeden van O2. Nu overweegt O2 juridische stappen tegen Telepact.

Telepact zegt nog maanden commissie van O2 tegoed te hebben. De Amsterdamse rechtbank gaf de inkooporganisatie op 11 oktober toestemming beslag te leggen op een deel van de banktegoeden van O2 . Volgens Business Nieuws Radio gaat het om een bedrag van een miljoen euro.

Dinsdagmiddag hebben de strijdende partijen de zaak uitgepraat. Telepact kwam kort na vijf uur met de volgende summiere verklaring: "Telepact en O2 hebben overeenstemming bereikt over hetgeen hen verdeeld hield. De intentie is dat de samenwerking zal worden voortgezet."
Jeroen Bootsma, die namens Telepact met O2 onderhandelde, was daarna niet meer bereikbaar voor verdere toelichting.

O2 is weinig spraakzamer. "Er zijn ontwikkelingen geweest", zegt woordvoerder Ina van der Meulen. "Maar daar kan ik nu nog niks over zeggen. Wij komen woensdag met een reactie."
O2 liet maandag in een korte verklaring weten dat het conflict "een zakelijke afspraak tussen O2 en een inkooporganisatie" betrof. Conclusies over de financiële positie van O2 mochten er niet uit worden getrokken. "Deze situatie bedreigt op geen enkele manier de continuïteit van O2 Nederland", benadrukte de telecomaanbieder.

O2 is woedend dat Telepact met de pers heeft gepraat nadat O2 een voorstel had gedaan "om tot een voor beide partijen constructieve oplossing te komen". De juridische afdeling van O2 zou de situatie bestuderen.
"We gaan de afronding van de gesprekken bekijken," zegt Ina van der Meulen van O2 na het overleg met Telepact, "en bekijken of het echt is afgerond. Onze juridische afdeling heeft bekeken welke gevolgen dit moet hebben, of we juridische stappen moeten ondernemen."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond