Deel dit artikel
-

10XCREW koopt Duitse Amazon-specialist

Marktplaatsspecialist 10XCREW uit Eindhoven koopt de bureau-activiteiten van zijn Duitse tegenhanger Vorwärts.

Met de overname willen de Nederlanders zich een positie op de Duitse markt toe-eigenen. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De overname van de bureautak van Vorwärts, zo blijkt nu, vond plaats op 1 januari jongstleden. Er werkt een kleine vijftig man. Het bedrijf is opgericht in 2007. Slechts een klein deel van het personeelsbestand gaat over naar de nieuwe Nederlandse eigenaar, vijf man. Dat zijn de mensen die zich bezighouden met verkoperaccounts voor klanten, oftewel: het marktplaatsbureau. De rest, die niet meegaat, blijft bij de softwaretak werken onder de huidige eigenaar.

Duitsland is bij uitstek een marktplaatsenland. Amazon is met afstand de marktleider: groter dan elke andere webwinkel, groter dan elke andere marktplaats. De Brabanders kopen een marktpositie. Werkend vanuit de Amazon-expertise willen ze het team, en daarmee de expertise, uitbreiden richten andere e-commerceplatformen.

Toon Hendrikx, CEO van 10XCREW, zegt te zoeken naar uitbreiding op andere markten.

De eigenaar van Vorwärts wil zich volledig toeleggen op de doorontwikkeling van zijn VAPA-software. Dat is een systeem om reclamecampagnes op Amazon mee te monitoren en beheren. Daarover zegt verkopend directeur Andre Aslund: “Voor mij was het belangrijk dat een professioneel marketplacebureau de klanten zou overnemen, zodat we ons volledig op de ontwikkeling van VAPA konden focussen, onze Amazon Advertising Automation software. 10XCREW heeft me vanaf het eerste moment kunnen overtuigen met hun datagedreven benadering, geautomatiseerde rapportages en de fullservice aanpak, waarbij logistiek, content, adverteren, klantondersteuning, strategie en consultancy naadloos op elkaar aansluiten.”

Foto: Steffen Flor (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond