Deel dit artikel
-

Merendeel verkopers geeft Amazon een dikke onvoldoende

Tachtig procent van de professionele verkopers op Amazon in Duitsland ziet geen spoor van een serieuze werkrelatie met het platform. De meesten ervaren zelfs hinder en tegenwerking, aldus een enquete onder duizend respondenten voor de Duitse tegenhanger van Thuiswinkel.org.

Vorige week publiceerde het Bundesverband Onlinehandel de resultaten van de rondvraag en Amazon komt er niet bekaaid vanaf. Slechte support, moeten strijden om betaald te krijgen, oneerlijke prijsconcurrentie, producten die kwijtraken en geblokkeerde accounts. De klachten zijn legio.

Het zijn niet enkel de beginnende of al wat ervarener handelaren die zich kritisch uiten richting over Amerikaanse platform. Ook handelaren met meer dan vijf jaar ervaring op Amazon hebben last van hun gastheer. Slechts vier procent van alle ondervraagden omschrijft Amazon als een goede tot zeer goede partner.

Duitse handelaren kunnen echter moeilijk om Amazon heen. Het platform is met afstand de allergrootste webwinkel van Duitsland: drie keer groter dan de nummer twee, OTTO. Qua handelsomzet is het platform even groot als de tien webwinkels bij elkaar die het bedrijf volgen in de jaarlijkse toplijst van EHI Retail Institute.

Foto: boklm (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

John

Als die 80% van de verkopers hun account opzeggen, dat gaat Amazon Duitsland dit heus wel merken.
Of er iets gaat veranderen heb ik ??? bij.
Wij gaan i.i.g. geen producten meer verkopen op dit platform.

Stef van Boekel - Marketplace Distri

Amazon is geen zijproject. Het vereist verschillende expertises en dat in 8 eu landen. De opportunity is er voor degene die er tijd en budget voor vrijmaken. Zo niet dan ben je 1 van de 3700 bedrijven die zich DAGELIJKS aanmelden om rijk te worden met Amazon en nagenoeg geen omzet genereren.

Ron - ScalingDistrict

Ik snap de frustratie van de verkopers erg goed, Amazon kan voor flink wat struikelblokken zorgen. Al helemaal als je het niet serieus oppakt, als je dit wel doet kan dit een leuke omzet genereren voor je business.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond