Deel dit artikel
-

20.000 aanmeldingen voor gratis online college Data Science

Er zijn ruim 20.000 aanmeldingen uit 165 landen voor de gratis online cursus (Massive Open Online Course, MOOC) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). De cursus biedt de kans analysetechnieken te leren waarmee men waardevolle inzichten uit Big Data haalt. Inzichten die bijvoorbeeld kunnen helpen ziektekosten terug te dringen, fraude tegen te gaan of informatiesystemen beter af te stemmen op klanten

In de gratis online cursus, genaamd Process Mining: Data Science in Action, worden analysetechnieken gelanceerd waarmee je data van handelingen of gebeurtenissen koppelt aan de onderliggende bedrijfsprocessen. Met deze technieken, binnen het vakgebied beter bekend onder de noemer process mining, kan men in kaart brengen waar het werkelijke gedrag van mensen, machines of organisaties afwijkt van het model.

Ook wordt in de cursus gekeken naar het toepassen van de technieken om bijvoorbeeld de klantenservice van grote bedrijven te verbeteren, het surfgedrag van consumenten op een reisboekwebsite te begrijpen of fraude tegen te gaan. Deelnemers worden bovendien aangemoedigd hun geleerde technieken direct toe te passen op open datasets van bijvoorbeeld Twitter of Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond