Deel dit artikel
-

‘2014 wordt het jaar van Android’

Fabrikanten van telefoons en tablets zullen dit jaar meer dan 1,1 miljard apparaten produceren en verschepen. En er worden steeds meer tablets verkocht ten nadele van de handel in pc’s, aldus onderzoeker Gartner.

De marktonderzoeker publiceert indrukwekkende verwachtingen voor de mobiele markt in 2013 en 2014. Naar verwachting worden er dit jaar 1,1 miljard Androids verscheept. Het totaal aantal actieve apparaten groeit tot 1,9 miljard. Dat is zeker drie keer meer dan de 682 miljoen actieve iOS-toestellen.

De onderliggende trend is dat toestellen goedkoper worden en de tablets kleiner. Die worden daardoor ook steeds meer buitenshuis gebruikt. De kleine tablets, zo stelt Gartner, worden vanwege hun draagbaarheid nu al vaker buitenshuis gebruikt.

Naarmate telefoons en tablets goedkoper worden, worden ze ook betaalbaarder. Die trend zal zich nog jaren voortzetten, met als gevolg dat de bulk van de Androidhandel in 2017 (driekwart) in opkomende markten plaatsvindt. Zo klinken althans nu, bij ongewijzigde marktverhoudingen, de voorspellingen.

Een ander, gangbaar, rekenmodel laat zien dat in het jaar 2017 wereldwijd het verzadigingspunt wordt bereikt met mobiele penetratie. Dan heeft iedereen van rijk tot arm en jong tot oud een mobieltje.

Gartners cijfers:

Foto: Andrew Brown (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

petrescue

Ik denk zeker dat Android het goed gaat doen in 2014 maar vlak Apple ook niet uit. De goedkopere produkten lijken het toch goed te doen.

Ton

De cijfers liegen er anders niet om @petrescue.

iOS gaat van een marktaandeel van 10% in 2012 naar 15% in 2015. Android daarentegen van 22% in 2012 naar 48% in 2015. Meer dan een verdubbeling in groei. En los gezien van het totale marktaandeel in 2015 in OS = bijna de helft!

Benieuwd wat Apple er de komende jaren aan gaat doen!

michiel

wat is de definitie van een android apparaat? zijn dat ook de tablets van amazon? en de vele android-afgeleiden? blijft beetje appels en peren vergelijken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond