Auto-industrie omarmt Android

Vijf van ‘s werelds grootste autofabrikanten stappen met Google in de Open Automotive Alliance om Android toegankelijk te maken in de auto’s van de toekomst.

De automakers maken vandaag de oprichting van de alliantie bekend. Dat doen ze samen met Google als leverancier van Android en Nvidia als chipmaker voor slimme schermen. Waar de samenwerking toe leidt, via welke route en met welk tempo moet nog blijken.

Het ziet ernaar uit dat de samenwerking ertoe moet leiden dat de computersystemen die de fabrikanten zelf ontwikkelen compatibel worden met Android. Daardoor wordt het voor bestuurders op termijn mogelijk om de apps van hun telefoon en tablet ook in de auto te gebruiken.

Het is nog niet duidelijk hoe diep Android vervlochten raakt in het besturingssysteem van auto’s. Op het oppervlakkigste niveau kan Googles systeem overweg met het entertainmentsysteem van voertuigen, wat dieper zou Maps kunnen worden geïntegreerd met het navigatiesysteem. Nog een stap verder: als Android ook sensoren en delen van de besturing kan aanspreken.

Audi, GM, Google, Honda en Hyundai zijn samen goed voor jaarlijks tientallen miljoenen geproduceerde auto’s.

De Open Automotive Alliance staat open voor alle automakers.

Een concurrerende open source-alliantie is Genivi. Daarin zitten Renault, BMW, Volvo, Jaguar, Land Rover, GM en PSA Peugeot Citroën.

Foto: Brett Levin (cc)

2 Reacties

slimme zet van de van de fabrikanten. In plaatst van de innovatie in interface en connecties met gebruiker en de rest van internet diensten in de trage hardware (auto) te laten verplaatsen ze die naar sneller innoverende devices.

Ja lekker, wat moet ik dan straks met m’n iWatch!?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug