Deel dit artikel
-

Digital Trust Center krijgt groen licht voor definitieve voortgang

Het Digital Trust Center (DTC) blijft als vast organisatieonderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bestaan. Dit schrijft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer in een brief aan de Tweede Kamer.

Het DTC begon twee jaar geleden als tijdelijk programma om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen de cyberweerbaarheid te verbeteren. Een onafhankelijke evaluatie van het programma concludeert dat het DTC met haar informatie, advies en het stimuleren van samenwerkingsverbanden bijdraagt aan de digitale veiligheid van ondernemend Nederland.

Zo weten steeds meer ondernemers de website van het DTC te vinden voor informatie en advies en is de recent ontwikkelde Basisscan Cyberweerbaarheid ruim duizend keer gebruikt. Ook het aantal actieve samenwerkingsverbanden tussen bedrijven op het gebied van digitale veiligheid neemt verder toe.

Met de voortzetting van het Digital Trust Center blijft het ministerie van EZK zich dus inzetten voor veilig digitaal ondernemen.

Wel zijn er punten van aandacht, zoals het beter aansluiten op de behoeften van grote/volwassen bedrijven, het succesvol maken van het Digital Trust Platform en het uitbreiden van de samenwerking tussen het DTC en NCSC.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond