Deel dit artikel
-

30.000 claims voor te veel betaalde servicekosten Airbnb

Ruim 30.000 Nederlandse klanten van Airbnb hebben zich aangesloten bij meerdere Nederlandse claimbedrijven. Zij willen de servicekosten terug van het Amerikaanse verhuurplatform.

Voor elke nacht rekent Airbnb twee keer servicekosten: aan de huurder én aan de verhuurder. Dat is in Nederland niet toegestaan, heeft een rechter al in maart bepaald. Airbnb moet van de rechter 470 euro servicekosten terugbetalen aan een klant die de zaak had aangespannen.

Het claimbureau Twee Heren dat de klant bij stond, heeft nu 10.000 aanmeldingen binnen, meldt de NOS. ‘Het gaat hierbij al om 2 miljoen euro aan onterecht betaalde servicekosten’, zegt directeur Nicolaas Huppes.

Bij Appeal hebben zich inmiddels bijna 12.000 mensen aangemeld. En ook de Consumentenbond is sinds mei betrokken bij claims tegen Airbnb.

Airbnb zegt dat beslissingen van kantonrechters in Nederland geen precedent vormen en volgende rechters niet gebonden zijn aan deze beslissingen. Ook is deze beslissing volgens het bedrijf in strijd met de beslissing van de hoogste Europese rechter, die recentelijk heeft besloten dat Airbnb geen vastgoedmakelaar is maar een informatiedienst.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

1 Reactie

Ronald

Dit is zo’n waanzinnig sympathieke actie! Vooral in deze tijd waarin het fantastisch gaat in de reisindustrie en slechts 25% van de Airbnb medewerkers ontslagen zijn afgelopen maand. [/sarcasm off]

Los van de rechterlijke uitspraak – Dit zijn servicekosten welke vooraf gewoon bekend waren, transparant zichtbaar tijdens de boeking en werden geaccepteerd door consumenten. De enige reden dat er 30.000 mensen zich hiervoor inschrijven is dat ze met facebook ads getriggerd worden om gratis geld te krijgen, niet nadenkende over de mogelijke gevolgen / eigen verantwoordelijkheid.

Elke keer dat dit opnieuw in het nieuws komt zullen meer mensen zich aanmelden voor de actie en zal dit voor nog meer ontslagen zorgen in de reisindustrie.

Airbnb is geen sympathiek bedrijf, maar nog niet van het niveau van de “Twee heren” die hier als parasiet van proberen te leven.

https://www.emerce.nl/nieuws/airbnb-ontslaat-kwart-personeel

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond