Deel dit artikel
-

‘Airbnb moet voorwaarden aanpassen en servicekosten terugbetalen’

De Consumentenbond wil dat Airbnb onterecht geïnde servicekosten terugbetaalt en per direct zijn algemene voorwaarden aanpast.

In maart oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat het doorberekenen van servicekosten aan zowel huurders als verhuurders dubbelop is.

De Consumentenbond vindt daarom dat Airbnb zijn algemene voorwaarden moet aanpassen voor Nederlandse consumenten, zodat huurders in de toekomst geen servicekosten meer hoeven te betalen.

Daarnaast hebben consumenten die de afgelopen jaren ten onrechte servicekosten aan Airbnb hebben betaald, volgens de bond recht op terugbetaling.

Airbnb heeft laten weten de algemene voorwaarden niet aan te zullen passen en de teveel betaalde kosten niet terug te betalen. De bond noemt dit standpunt van Airbnb onhoudbaar. ‘De wetgeving in Nederland is klip en klaar. Zo nodig zullen we onze eisen via de rechter afdwingen.’

De Consumentenbond Claimservice is inmiddels de actie ‘AirBnB geef onze servicekosten terug’ gestart. Leden en niet-leden van de Consumentenbond kunnen zich hiervoor aanmelden. Consumentenbond Claimservice is een samenwerkingsverband tussen de Consumentenbond en massaclaimspecialist ConsumentenClaim.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond