Deel dit artikel
-

3G Media Consult ook betrokken bij DVB-H proef

3G Media Consult (3GMC), heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met KPN en SES ASTRA om te participeren in de Nederlandse proef met mobiele televisie. Tijdens de proef zullen televisieprogramma's, via satelliet aangeleverd door 3GMC, uitgezonden worden via Nozema Services. Een groep geselecteerde gebruikers, uitgerust met Nokia DVB-H mobiele telefoons, kunnen de TV uitzendingen ontvangen.

3GMC levert mobiele content in de vorm van recente filmtrailers, nieuws uit Hollywood en een interactieve filmquiz. De Portable Hollywood video content is afkomstig van CinemaElectric in Los Angelos. Deze TV video input wordt door Nozema Services verzonden naar de mobiele telefoons van de deelnemers. De nieuwsuitzendingen, interactieve telefonie-onderdelen en mobiele downloads worden samengesteld door 3GMC. De filmpjes worden regelmatig vernieuwd en voldoen aan alle technische en commerciële eisen.

In de Nederlandse proef zullen SES ASTRA, KPN, Nozema Services, Digitenne en Nokia de technische en commerciële aspecten van het uitzenden van mobiele televisie met behulp van DVB-H standaarden onderzoeken. Met DVB-H (Digital Video Broadcasting-Handheld) wordt beeld en geluid van goede kwaliteit verzonden naar een groot aantal mobiele gebruikers.

“De mobiele industrie praat al enige tijd over convergentie”, aldus Gerrit-Jan Konijnenberg, oprichter en van 3GMC. “Dankzij deze DVB-H proef kunnen wij de content voor het mobiele videokanaal, Portable Hollywood, op 3 manieren distribueren: via de televisie, via mobiel internet en interactieve telefonie. Nederlandse deelnemers aan de proef hebben hiermee vandaag al cruciale toekomstige convergentie technologie in handen!”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond