Deel dit artikel
-

40 man eruit bij FortuneCity

Ook digitale stad FortuneCity moet eraan geloven: vorige week zijn 40 van de 200 personeelsleden ontslagen. In juni 1999 nam FortuneCity het Nederlandse V3 over voor een miljoenenbedrag. Volgens Boris Veldhuijzen van Zanten van V3 heeft de ontslaggolf geen consequenties voor zijn redirect-service.

FortuneCity heeft verschillende projecten opgeschort, waaronder een site waar gebuikers muziek kunnen bewaren. CEO Peter Macnee vertelde aan Silicon Alley Daily dat FortuneCity zich gaat focussen op de kernmarkten Amerika, Engeland, Duitsland en Frankrijk. Er zal minder geïnvesteerd worden in de Nederlandse, Italiaanse en Portugese sites. Alles is er nu op gericht om eind 2001 winst te draaien.

FortuneCity is een van de grotere communities waar gebruikers hun homepage kunnen hosten. Het bedrijf zegt in de statistieken van Media Metrix op de 17e plaats te staan als het gaat om de meest bezochte 'digital properties' wereldwijd. FortuneCity (FCT) is genoteerd aan de Duitse Neuer Markt . Volgens Silicon Alley Daily behaalde het bedrijf in het fiscale jaar 1999 8 miljoen dollar aan netto inkomsten en een verlies van 26,3 miljoen dollar.

In juni 1999 nam FortuneCity het Nederlandse V3 (van de go.to URL's) over voor 4 miljoen dollar plus 330.000 aandelen. FortuneCity startte in augustus 1999 met een Nederlandse community. Volgens Vice President International Operations Jerry Huxtable heeft de herstructurering geen consequenties voor de Nederlandse site.

Boris Veldhuijzen van Zanten schrok wel even toen hij hoorde van de ontslagen: "De tijd van onbezorgd geld uitgeven is voorbij." Hij denkt niettemin dat winstgevendheid makkelijk is te bereiken. Volgens Veldhuijzen van Zanten verkoopt Fortunecity 95% van haar bannerruimte. Reclame is de enige serieuze inkomstenbron van het bedrijf.

V3 heeft volgens Veldhuijzen van Zanten haar targets, die als voorwaarde gesteld werden bij de overname, inmiddels bijna bereikt. Eind 2000 zouden er 3 miljoen leden moeten zijn. Dat zijn er nu bijna 2,5 miljoen. Worden de 500.000 leden van de onlangs overgenomen concurrent I.am erbij geteld, dan is het doel al vrijwel bereikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond