Deel dit artikel
-

40.000 woningen en bedrijven in Oostende krijgen glasvezel

De komende jaren wordt Oostende door Proximus geleidelijk van glasvezel worden voorzien. Tegen eind 2022 zal Proximus dekking bieden aan meer dan 40.000 woningen en bedrijven in Oostende.

Glasvezel luidt een nieuwe fase in voor de digitale omwenteling in Oostende, zo zegt het telecombedrijf. Dankzij glasvezel krijgen inwoners en bedrijven toegang tot de meest geavanceerde digitale diensten, wat de groei en de tewerkstelling in de stad en de regio ten goede zal komen. Ook opent het vaste netwerk van de toekomst een wereld van nieuwe mogelijkheden voor de verdere digitalisering van Oostende als ‘smart city’.

De eerste wijken in de omgeving van de Nieuwpoortsesteenweg, de Elisabethlaan en het Vogelzangpark zijn in volle ontwikkeling. Daarnaast is Proximus betrokken bij 141 nieuwbouwprojecten in Oostende, goed voor meer dan 5.600 nieuwbouwwoningen die met glasvezel uitgerust zijn of zullen worden.

Ook kunnen 250 bedrijven in Oostende en omgeving vandaag al worden aangesloten op het fibernetwerk.

In 2020-2021 komt het grootste deel van het stadscentrum aan de beurt, net als de omgeving van het Casino, de Diaz Arena, de Wellingtonrenbaan, Raversijde en een deel van Mariakerke.

In 2022 wordt de fiberuitrol in deelgemeente Mariakerke verder afgewerkt. Op die manier zullen meer dan 40.000 woningen en bedrijven in Oostende en zijn deelgemeenten op fiber kunnen worden aangesloten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond