Deel dit artikel
-

Heel Leuven krijgt glasvezel

De Vlaamse studentenstad Leuven wordt de komende jaren geleidelijk van glasvezel voorzien. Tegen 2024 zal Proximus dekking bieden aan meer dan 50.000 woningen en bedrijven in Leuven.

Proximus lanceerde december 2016 het investeringsplan ‘Fiber for Belgium’, om glasvezel uit te rollen naar het merendeel van de bedrijven en stedelijke centra in België.

In maart kondigde Proximus een aanzienlijke versnelling aan, door investeringen te vervroegen en actief op zoek te gaan naar partners die bereid zijn om samen te werken of mee te investeren. Tegelijk werd ook de voorziene dekkingsgraad verder uitgebreid, met als einddoel een nationale fiberdekking van minstens 70 procent te realiseren.

De eerste wijken aan de noord- en oostrand van de binnenstad werden reeds aangesloten. Daarnaast is Proximus betrokken bij 93 nieuwbouwprojecten in Leuven, goed voor meer dan 3.000 nieuwbouwwoningen.

In 2020-2021 komen de omgeving van de Grote Markt en de stationsbuurt aan de beurt. Tegen 2024 zullen de rest van het stadscentrum en delen van Heverlee, Kessel-Lo, en Wilsele maar ook van het naburige Herent van glasvezel worden voorzien.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond