Deel dit artikel
-

450 miljoen euro voor maaltijdbezorger Glovo

De Spaanse maaltijdbezorger Glovo haalt 450 miljoen euro venture capital op om voor zijn groeiplannen in zuid- en oost-Europa en Afrika.

De investeringsronde staat onder leiding van Lugard Road Capital en the Luxor Capital Group uit New York. Zij verstrekten vorig jaar al een lening van 120 miljoen. De zittende aandeelhouders Delivery Hero, Drake Enterprises en GP Bullhound doen ook mee. Delivery Hero kocht afgelopen najaar de Zuid-Amerikaanse activiteiten van Glovo.

Glovo uit Barcelona gaat het geld gebruiken om de kernactiviteiten op bestaande markten te bestendigen, maar ook om zijn nieuwe divisie Q-Commerce uit te bouwen. Die naam is een verzelfstandiging van de term q-commerce, wat staat voor quick commerce. Glovo belooft aan retailers en supermarkten om ontvangen orders binnen dertig minuten af te leveren. Daartoe hebben ze in drukke binnensteden ook eigen magazijnen of, weer in jargon, dark stores.

Begin 2021 sloten de Spanjaarden een deal met vastgoedspecialist Stoneweg voor de huur en inrichting van die magazijnen.

Bedrijven als Gorillas, Getir, Dija, Cajoo en Weezy werken ook met dark stores, maar doen dan weer geen maaltijdbezorgingen. Glovo is in die zin een mengelmoes van Thuisbezorgd.nl en een van de razendsnel leverende boodschappen-apps.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond