Deel dit artikel
-

’46 procent van Nederlanders staat open voor nieuwe betaaldiensten’

De nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 is bij 82 procent van de Nederlanders nog onbekend. Na uitleg van wat PSD2 is, verwacht echter bijna de helft van de Nederlanders nieuwe betaaldiensten te gaan gebruiken. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een halfjaarlijks onderzoek onder ruim 1500 Nederlanders.

Dankzij PSD2 kunnen consumenten andere bedrijven toegang geven tot hun betaalrekeningen en zo gebruik maken van nieuwe online diensten. Wel alleen nadat ze hiervoor zelf expliciet toestemming hebben gegeven.
Nederlanders staan vooral open voor de mogelijkheid om te kunnen betalen vanuit één omgeving met iedere betaalrekening (29 procent) en om al hun betaalrekeningen in één overzicht te kunnen zien (28 procent).

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft echter ook een negatief of zeer negatief gevoel bij PSD2, slechts 12 procent heeft een positief gevoel. Zij maken zich zorgen om hun privacy en de veiligheid van hun betaalgegevens.

Er is ook geïnformeerd naar het gebruik van bankenapps. Deze worden het meest gebruikt om het saldo te checken (64 procent) en af- & bijschrijvingen te bekijken (60 procent). Daarnaast worden mobiel bankieren apps steeds vaker gebruikt voor het betalen van betaalverzoeken, geld overmaken en rekeningen betalen.

Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau DVJ Insights en uitgevoerd in december 2018.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond