Deel dit artikel
-

52 miljoen euro groeigeld voor bezorgdienst Budbee

Het Zweedse technologiebedrijf Budbee, gespecialiseerd in het bezorgen van pakketjes voor webwinkels, haalt meer dan vijftig miljoen euro venture capital op.

De leidende investeerder in deze ronde is het Zweedse pensioenfonds AMF. Dat ziet in Budbee een duurzame en rendabele investering voor de lange termijn. Daarom legt het 240 miljoen van de in totaal 525 miljoen kronen in bij deze kapitaalronde.

Ook de reeds aanwezige investeerders Stena Sessan, Kinnevik en H&M doen mee. Dat brengt het totaal aan extern aangetrokken groeigeld op, omg gerekend, ruim negentig miljoen euro.

Budbee is sinds september 2019 actief in Nederland. Het steekt hier zijn geld met name in het uitbreiden van zijn bezorgnetwerk en het werven van nieuwe klanten. Op de Scandinavische thuismarkt zou het vanwege zijn hoge mate van dienstverlening naar de consument een van de leidende spelers zijn. Via een app worden ontvangers nauwkeurig geïnformeerd en kan deze ook tot vrij laat persoonlijke aflevervoorkeuren aangeven.

In Nederland, de eerste niet-Scandivische markt, werkt het voornamelijk met lokale last-mile partners, maar uiteindelijk wil het een eigen groen wagenpark exploiteren. Per 2022 wil de onderneming CO2-neutraal werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond