Deel dit artikel
-

600.000 betalende abonnees voor MyFamily.com

Site voor genealogie Myfamily.com biedt naar eigen zeggen de op twee na meest succesvolle en snelst groeiende betaalde uitgeversdiensten op het web. Het bedrijf zegt inmiddels meer dan 600.000 betalende abonnees te hebben. In december vorig jaar liet MyFamily.com al weten het half miljoen betalende abonnees te zijn gepasseerd.

MyFamily.com haalt de meeste inkomsten uit Ancestry.com , waar men onderzoek kan doen naar de familiegeschiedenis. Na betaling krijgen abonnees onder meer toegang tot zo'n drieduizend databases waarin in totaal een miljard persoonsnamen zijn opgenomen. Andere diensten zijn onder meer kant-en-klare familiewebsites die de abonnees alleen nog maar zelf hoeven te vullen met foto's en teksten. Ook biedt het bedrijf cursussen familie-onderzoek.

Het grote succes van MyFamily.com komt onder meer voort uit het gegeven dat familie-onderzoek in de Verenigde Staten de op-een-na grootste hobby is. Daarom krijgen de sites van MyFamily.com elke maand volgens eigen zeggen zo'n vijf miljoen bezoekers. Ruwweg de helft van de content is gratis toegankelijk. Betaalde toegang tot de andere helft zorgt voor tachtig procent van de totale omzet van MyFamily.com.

Overige inkomsten haalt het bedrijf uit de verkoop van Ancestry Magazine, Genealogical Computing Magazine, vijftig boektitels over familiegeschiedenis, en een aantal databanken op cd-rom. Details over de inkomsten maakt het private bedrijf verder niet bekend.

Als MyFamily.com in het huidige tempo doorgroeit wordt het nog dit jaar de uitgever met het grootste aantal betalende abonnees voor site-toegang. Begin januari was Consumerreports.org de grootste met 645.000 betalende bezoekers. Wall Street Journal meldde toen 626.000 betalende abonnees te hebben.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond