Deel dit artikel
-

Dutch Filmworks start campagne tegen individuele downloaders

Dutch Filmworks, een van de grootste (onafhankelijke) filmdistributeurs van Nederland op het gebied van bioscoopfilms, zegt te beschikken over lijsten van IP-nummers van internetgebruikers die illegale kopieën van films downloaden of streamen. Het bedrijf wil daarmee individuele downloaders opsporen.

Dutch Filmworks wil de internetaanbieders als KPN en Ziggo zover krijgen dat ze klanten die films downloaden een waarschuwing sturen. De internetaanbieders hoeven de identiteit van hun abonnees dan niet prijs te geven behalve als downloaders blijven volharden, zegt woordvoerder Peter de Haan vandaag tegen de Volkskrant. ‘Het gaat ons niet om het geld. We hopen dat de boetes mensen afschrikken.’

De kans dat de aanbieders meewerken aan dit plan is echter zeer gering, zelfs nu het downloaden uit illegale bron in Europa strafbaar is. Ook de stichting BREIN gaat naar eigen zeggen alleen achter grote uploaders aan.

Deel dit bericht

3 Reacties

Joris B.

De IP adressen die zij hebben zijn op illegale wijze verkregen door “nep” films zelf aan te bieden op torrent sites en usenet. Er wordt op die manier een software (trojan) gedownload die oa het IP adres achterhaald van de downloader. De downloader heeft in dat geval niks illegaals gedaan want er is geen beschermd filmmateriaal gedownload. De wijze van het achterhalen van het IP adres is echter wel illegaal.

bert

Ga niet A-film achterna Dutch Filmworks. Die zijn failliet. Breng je spullen dus vooral zelf op normale manier uit:
Voorbeeld:
Blu-Ray voor 10-12€, en stoppen met dat antieke voor CRT gemaakte DVD spul. Nu is een Blu-Ray eerst een half jaar 20€ en koopt niemand, daarna worden de restjes voor 5€ gedumpt.
En kom met een site voor MKV FullHD downloads van +/- 10GB/film. Gewoon iDeal dokken en downloaden, 8-10€. Geen account etc, gewoon geen fratsen.

bert

En natuurlijk de koopsite zonder regio-restricties.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond