Aangehouden Marktplaats oplichters meteen voor de rechter

Onder leiding van twee Rotterdamse officieren van justitie zijn donderdag in heel Nederland verdachten van betrokkenheid bij oplichting via Marktplaats aangehouden. De verdachten zouden hun bankrekeningen ter beschikking hebben gesteld.

De verdachten kregen donderdag meteen via video-verbindingen strafbeschikkingen wegens witwassen opgelegd van de officieren van justitie. De verdachten zaten vast op diverse politiebureaus in Nederland.

Het onderzoek naar deze groep startte na een aangifte van een Rotterdamse die een via Marktplaats bestelde en betaalde Xbox niet geleverd kreeg. Dat was eind 2015. Uiteindelijk leverde het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO), dat verschillende meldingen kan combineren en nauw samenwerkt met internetbedrijven, enige honderden aangiften aan. Achter deze aangiften zitten vermoedelijk dezelfde verdachten.

Er zijn ongeveer twintig mensen ontdekt die hun bankrekening ter beschikking hadden gesteld. Zij worden verdacht van witwassen. Woensdag en donderdag zijn van deze mensen ongeveer de helft aangehouden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug