Deel dit artikel
-

Aanleg snel internet in buitengebied Groningen gaat beginnen

Binnen twee jaar zal het hele buitengebied van de provincie aangesloten zijn op snel internet. De overeenkomst die dit mogelijk maakt is een dezer dagen ondertekend door gedeputeerde Patrick Brouns en algemeen directeur Jan Peter de Groot van Rodin Broadband Groningen BV. Rodin Broadband Groningen gaat nu met samenwerkingspartner Kabel Noord aan de slag. Het project start in de negen aardbevingsgemeenten, te beginnen in de Marne.

Rodin gaat met de gemeenten aan de slag om het netwerk te bepalen. Tegelijkertijd kunnen inwoners van het gebied een abonnement aanvragen. Als er voldoende aanmeldingen voor een abonnement zijn in een gebied, dan start de aanleg daar en wordt er in een volgend gebied gestart met de inventarisatie.

Volgens de Europese staatssteunregels mogen niet alle adressen met overheidssteun worden voorzien van snel internet. Rodin mag alleen de zogenaamde ‘witte’ adressen voorzien. Dit zijn adressen waar de huidige internetvoorziening onvoldoende is om een bepaalde internetsnelheid te kunnen bereiken en waar marktpartijen geen plannen hebben om de snelheid binnen drie jaar te verhogen. ‘Grijze’ adressen, waar volgens marktpartijen KPN en Ziggo voldoende capaciteit wordt geleverd, komen niet in aanmerking voor een aansluiting.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond