Deel dit artikel
-

‘Maak haast met aanleg glasvezel’

Nederland dreigt weg te zakken op het gebied van (internet)connectiviteit in vergelijking met andere landen. Tot die conclusie komen de IT-brancheverenigingen DHPA, Dutch Data Center Association, ISPConnect, Fiber Carrier Association en connectiviteitspecialisten Eurofiber en Juniper Networks in het rapport ‘Belang van connectiviteit voor digitale transformatie’ dat vandaag is gepubliceerd.

Volgens de brancheverenigingen en hun partners worden nog nauwelijks nieuwe glasvezelnetwerken aangelegd. Dat is in zowel verstedelijkte als minder dicht bevolkte gebieden een probleem. Met de komst van nieuwe digitale toepassingen en in de nabije toekomst vijfde generatie mobiele telefonie (5G), neemt de vraag naar hoogwaardige connectiviteit explosief toe.

De brancheverenigingen en de sector willen daarom in gesprek met de overheid om te komen tot een plan van aanpak. De overheid moet een faciliterende rol op zich nemen en barrières wegnemen die de uitrol van toekomstbestendige netwerken in de weg staan, vinden de auteurs van het rapport.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond