Deel dit artikel
-

ABN AMRO Social Impact Fund investeert in TTC

Het ABN AMRO Social Impact Fund heeft een investering gedaan in de sociale onderneming TTC (voorheen Text to Change). Dat Nederlandse bedrijf heeft een dienst ontwikkeld die gebruik maakt van mobiele technologie, waarmee in ontwikkelingslanden snel informatie wordt uitgewisseld met specifieke doelgroepen.

TTC bereikt in ontwikkelingslanden op grote schaal uiteenlopende groepen mensen. Doel is om hen te ondersteunen in het dagelijkse leven en daadwerkelijk verbeteringen te bewerkstelligen in zaken die hen direct aangaan, zoals gezondheidszorg.

TTC bereikt via ruim honderd projecten op het gebied van gezondheidszorg, landbouw en educatie inmiddels miljoenen mensen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Sinds de oprichting in 2007 is TTC actief in 23 landen en partner van organisaties zoals UNICEF, de Wereldbank en de WHO.

Zo konden met de mobiele diensten van TTC meer dan 500.000 Tanzaniaanse vrouwen in hun zwangerschap worden bijgestaan. Wekelijks ontvangen zij waardevolle tips met betrekking tot hun gezondheid en reminders om regelmatig een kliniek te bezoeken. Momenteel is TTC ook actief betrokken bij de strijd tegen ebola.

Inmiddels heeft 80 procent van de Afrikanen een mobiele telefoon. Daardoor zijn mensen te bereiken die dit voorheen niet of nauwelijks waren. Zij zijn nu te voorzien van belangrijke, soms levensreddende informatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond