Deel dit artikel
-

About You naar miljard euro omzet

De in Nederland nog betrekkelijk nieuwe online kledingwinkel About You wil binnen drie à vier jaar groeien tot een omzet van een miljard euro.

Die ambitie is geen luchtfietserij, aangezien de shop vorig jaar afsloot met een netto verkooptotaal van 283 miljoen euro. Dat is het dubbele van het jaar ervoor. Die cijfers werden eerder deze week bekend bij de presentatie van het jaarverslag (PDF) van OTTO Group, het bedrijf waaruit About You is ontstaan.

Bij die gelegenheid vertelde OTTO CFO Petra Scharner-Wolff dat de e-commercespruit binnen drie à vier jaar op een omzet van boven de miljard euro moet zitten. Vanaf dat moment zal zij gaan toewerken naar een gedeeltelijke exit via de beurs.

Het grootste deel van de initiële investeringen in About You zijn gedaan door het OTTO-concern. Voor de volgende groeifase wordt echter gezocht naar een externe investeerder of strategische partner. Die zou kunnen rekenen op een aandeel van tussen de 25 en dertig procent. Of en met wie daartoe wordt gesproken, vertelde Scharner-Wolff niet.

In Duitsland is OTTO Group het op een na grootste e-commerceconcern. Nummer één Amazon is drie keer groter.

About You is opgericht als een efficiënt werkende concurrent van Zalando. Zowel qua marketing, assortiment en logistiek en IT heeft de familie Otto goed gekeken naar de marktleider van de Europese online modewinkels. De business is volledig cloudgebaseerd en de onderneming stelt zijn IT-systemen ook, tegen betaling, open voor derde belangstellende partijen. OTTO’s jaarverslag meldt ook dat er komende jaren vooral veel zal worden geïnvesteerd in geografische expansie, IT en innovatieve marketingconcepten.

About You is voor 68,2 procent in handen van OTTO Group en sinds kort voor 24,9 procent van een deel van de familie Otto.

De kledingwinkel schrijft nog rode cijfers. Hoeveel is niet bekendgemaakt.

Foto: Giuseppe Milo (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond