Deel dit artikel
-

Acceptgiro legt het af tegen iDEAL

Het aantal iDEAL-betalingen is het afgelopen jaar met 63 procent gestegen. In totaal werd 39 procent van de laatste online aankoop met iDEAL gedaan. Op een tweede plek komt de acceptgiro, bij de laatste online aankoop koos 22 procent van de consument voor deze betaalwijze.

Dat meldt Currence, de beheerder van betaalsysteem iDEAL.

Het aantal betalingen met iDEAL kwam in 2009 uit op meer dan 45 miljoen. De teller bleef het voorgaande jaar nog steken op bijna 28 miljoen. Er werd voor bijna 3,4 miljard euro omgezet, een groei van 62 procent in vergelijking met het jaar daarvoor (2,1 miljard euro). Het afgelopen jaar werd er per betaling gemiddeld 74,69 euro met iDEAL afgerekend.

De voorkeur voor een online betaalmiddel valt ook in het voordeel uit van iDEAL. Uit onderzoek blijkt dat 44 procent de voorkeur geeft aan iDEAL en 28 procent voor de acceptgiro kiest.
 

Volgens Currence zou inmiddels 88 procent van de grote webwinkels iDEAL accepteren.

Bron foto: tinou bao (CC)

Deel dit bericht

11 Reacties

Renske

Blijt natuurlijk een nadeel dat je met Ideal vooraf betaald en met acceptgiro +/- 2 weken na levering. Kan tot 3 weken schelen! Ook als een artikel achteraf niet op voorrad blijkt duurt hel (soms) lang voordat je geld teruggestort wordt.

Fonze

Dat nadeel geldt alleen als je de keuze hebt. Veel webshops geven je niet de keuze tussen voor- of achteraf betalen.

Anders

Beetje raar artikel als je bedenkt dat maar 9% van de webwinkels acceptgiro aanbied

hendrik

Als de mogelijkheid vervalt om met acceptgiro te betalen dan komen ze het geld maar halen, er is nog altijd een haalschuld en een beperke breng schuld, want dan stop ik met alle girobetaling automatisch of niet. Bovendien ben ik bijna zover om ook met internetten te stoppen,dat geouwe…. met hackers ect.ect.ben ik spugzat.

Alex

Hendrik, koop een mac, dan kan je met plezier internetten zonder dat a) je comp binnn 1 jaar niet meer opstart en B)geen virus!

George

Het is wel duidelijk dat iDeal en acceptgiro(op rekening) betalingen veruit de populairste optie's zijn. iDeal wordt ge-push-ed vanuit de banken en de webwinkels, en de acceptgiro wordt ge-pull-ed vanuit de consumenten. Vooruit betalen(iDeal) en achteraf betalen(op rekening/acceptgiro) zullen beiden nog wel even strijden om de eerste plaats. Webwinkels pushen ook steeds meer kopen op rekening, omdat ze via eFactoring(ICMO) de mogelijkheid hebben om met betalingsgarantie en outsourcing van de administratie, betalingsrisico's en incasso concurrentievoordelen behalen. Over twee jaar worden meer betalingen op rekening gedaan dan met iDeal…

Bram

iDeal of geen iDeal, ik betaal met een ac kaart of helemaal niet, je gaat toch niet iets voorruit betalen, doe je dat bij de slager ook.

Tim de Vrind

Voorruit betalen is inmiddels best ingeburgerd. En vaak zijn mijn iDEAl aankopen binnen 2 dagen in huis. Nog geen problemen meegemaakt en ik doe aardig wat transacties.Vooralsnog verloopt betalen via iDEAl zeer veilig. Lijkt me ook wat waard. daarnaast lopen veel webwinkels ook ene risico als ze eerst producten moeten opsturen en daarna maar eens weken moeten gaan zitten wachten op hun geld…

jaap

Nadeel van iDeal voor de consument blijft dat je geen storno kan doen. (je geld terugvragen als er iets onterecht afgeschreven of niet geleverd is). Voor de winkelier uitermate veilig maar voor consument groot nadeel.

Annet de vries

Volgens mij wordt er nog steeds behoorlijk veel met acceptgiro betaald. Consumenten willen graag de betaling zelf onder controle houden. Met ideal betaal je feitelijk zonder dat je het product in bezit hebt.

Freek

In onze webshop betaal je niet vooraf. Per jaar boeken we minder geld af dan wat we anders aan iDeal kosten zouden betalen. Er zijn nog wel veel betrouwbare consumenten. Hangt echter wel af van je doelgroep. Als je een product verkoopt wat je niet overal kunt kopen en de klant niet een eenmalig klant is betaald men correct, vaak dezelfde dag nog als ze het artikel in huis hebben. Gewoon per acceptgiro of telebankieren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond